x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Iun 2009   •   00:00

25 iunie 2009



SPANIA
Potrivit presei spaniole, clubul Real Madrid aşteaptă aproximativ 25.000 de fani şi 500 de jurnalişti la prezentarea oficială a lui Cristiano Ronaldo. "Toate prezentările anterioare vor rămâne nesemnificative în comparaţie cu aşteptările enorme generate de venirea lui Cristiano Ronaldo. Madrilenii intenţionează să facă prezentarea lui Cristiano la 6 iulie, la o oră cât mai târzie, ca să nu existe probleme legate de căldură şi pentru ca la eveniment să poată veni şi oamenii care muncesc ziua", a notat cotidianul AS. În plus, la eveniment vor fi acreditaţi 500 de jurnalişti din 25 de ţări, actualul record fiind de 400, la prezentarea lui Zinedine Zidane la Real Madrid.

"U" CRAIOVA
Mijlocaşul Constantin Gângioveanu a fost exclus din lot şi trimis la echipa a doua pe o perioadă de şase luni, pentru că a refuzat să facă deplasarea la Kaprun, în primul stagiu de pregătire din această vară. Iniţial, conducerea Universităţii anunţase că Gângioveanu va lipsi în acest cantonament pentru a susţine bacalaureatul, ca şi căpitanul Dorel Stoica. În locul lui Gângioveanu, în Austria va ajunge Jeki Nicolae, un fotbalist de 18 ani de la echipa a doua. În schimb, australianul Michael Baird, exclus marţi seară din lot după ce a avut o dispută cu un oficial al clubului, a fost iertat şi a plecat ieri-dimineaţă spre Austria alături de ceilalţi coechipieri.

CE DE TINERET
Italia şi Suedia s-au calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, după ce au câştigat partidele din ultima etapă a Grupei A. Italia a trecut cu 2-1 de Belarus, prin reuşitele lui Acquafresca din minutele 45 (din penalti) şi 75, în timp ce pentru învinşi a punctat Kisliak ('44). Suedia a învins Serbia cu 3-1, golurile fiind marcate de Berg ('7, '15 - penalti) şi Toivonen ('29), respectiv Kacar ('28). În urma acestor rezultate, Italia a câştigat grupa cu 7 puncte, urmată de Suedia (4p), Serbia (2p) şi Belarus (1p). Semifinalele CE de tineret se vor juca mâine, după programul: Anglia - Suedia (19:00, Sport.ro) şi Italia - Germania (21:45, Sport.ro).

ŞAH
Zilele acestea se desfăşoară la Eforie Nord cel mai mare festival de şah din Europa, competiţie la care participă 400 de sportivi din peste 20 de ţări. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt copii, dintre care trei cu adevărat ieşiţi din comun, fiind consideraţi mici genii. Albert Ruscu are 6 ani şi ştie să scrie şi să vorbească perfect franceza şi engleza încă de la 5 ani. Un alt copil supradotat este Tudor Plopeanu (10 ani), vicecampion olimpic la matematică, venit de nici un an la şah, dar cu progrese uluitoare. La fel şi Alexandru Chivulescu, un copil de 6 ani, care, impresionează, pe antrenori prin maturitate în gândire şi un echilibru psihic comparabil cu al unui adult.

×
Subiecte în articol: sport