x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Iun 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

26 iunie 2009



HĂNESCU, ÎN TURUL 3
Jucătorul român Victor Hănescu (foto), cap de serie numărul 31, s-a calificat în turul al treilea al turneului de tenis de la Wimbledon în urma victoriei cu scorul de 6-2, 6-3, 6-1, obţinută în faţa francezului Nicolas Devilder. Pe tabloul feminin, Sorana Cârstea (favorita numărul 27) a trecut şi ea cu bine de turul secund, în care a învins-o cu 6-4, 6-4 pe indianca Sania Mirza. Astăzi, Sorana o va întâlni pe Viktoria Azarenka din Belarus (cap de serie numărul 8), care a dispus cu un sec 6-0, 6-0 de o altă româncă, Raluca Olaru.

STEAUA A PLECAT ÎN AUSTRIA

"Roş-albaştrii" au plecat ieri într-un stagiu de pregătire în Austria, unde vor disputa patru meciuri amicale: cu ND Gorica, Bohemians Praga, Dinamo Zagreb şi ŢSKA Sofia. "Nu îi voi lua în cantonament pe Lovin, Pleşan, Pedriel şi Liţu. Avem ceva probleme şi cu Semedo şi Dayro Moreno, astfel că nici ei nu vor veni", a spus noul antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi. Acesta a fost prezentat oficial tot ieri, deşi încă nu semnase contractul cu gruparea din Ghencea, fapt confirmat şi de Gigi Becali. Tehnicianul a afirmat că are un lot bun, dar speră că vor mai fi aduşi trei-patru jucători, cu care să obţină calificarea în grupele Europa League. Şansele ca Semedo să rămână la Steaua sunt mici, acesta anunţând că şi-a găsit o altă echipă, urmând să transmită oferta în două zile.

SPANIA, ÎNVINSĂ DE SUA
Echipa de fotbal a SUA a învins cu scorul de 2-0 naţionala Spaniei prin golurile marcate de Altidore şi de Dempsey şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiei, competiţie găzduită de Africa de Sud. Americanii au întrerupt şirul de 35 de meciuri fără înfrângere al ibericilor, care au ratat astfel şansa de a stabili un nou record de invincibilitate. Ultima înfrângere a Spaniei data din 15 noiembrie 2006, 0-1 cu România. În finală, SUA vor întâlni câştigătoarea meciului Brazilia - Africa de Sud.

HANDBAL, CUPE EUROPENE
Echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea va juca în grupa C a Ligii Campionilor alături de Gyor ETO, SD Itxako şi de o formaţie venită din calificări. În aceeaşi competiţie, Rulmentul Braşov va evolua în turul 2 preliminar, într-o grupă cu SPR Lublin, Byassen Trondheim şi o echipă din turul 1. Ocupanta primului loc va juca în grupa A, din care fac parte Viborg, Podravka Koprivnica şi HC Leipzig. La masculin, HCM Constanţa a fost repartizată în grupa A, împreună cu Pick Szeged, Montpellier, Valladolid, Cehovskie Medvedi şi câştigătoarea grupei 2 de calificare.

×
Subiecte în articol: sport