x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Iun 2009   •   00:00

27 iunie 2009



BOURCEANU, PE BEGA
Mijlocaşul Oţelului Galaţi, Alexandru Bourceanu, va semna un contract valabil pe o perioadă de cinci ani cu formaţia patronată de Marian Iancu, FC Timişoara. Bănăţenii l-au acontat şi pe buzoianul Claudiu Ionescu, dar aşteaptă ca restricţia asupra transferurilor să fie scoasă. Formaţia din Banat va plăti în schimbul său aproximativ 700.000 de euro. "Sunt foarte fericit că am ajuns la Timişoara. Voi da tot ce am mai bun", a declarat Bourceanu. Jumătate din banii obţinuţi de Oţelul Galaţi în schimbul lui Bourceanu vor merge la Dunărea Galaţi, club care deţinea jumătate din drepturile federative ale mijlocaşului defensiv.

VICTORIE LA POLO

Naţionala de polo a României a învins ieri, la bazinul Dinamo din Bucureşti, reprezentativa Rusiei, cu scorul de 9-4 (3-2, 1-0, 2-1, 3-1), în primul meci din cadrul turneului internaţional amical, Cupa României. Marcatorii tricolori au fost Cosmin Radu (4 goluri), Alexandru Matei (2), Ramiro Georgescu (2) şi Andrei Iosep (1). În primul meci al zilei, campioana olimpică en-titre, Ungaria, a dispus lejer de Germania, cu scorul de 12-6 (3-0, 4-2, 4-2, 1-2). Astăzi, de la ora 18:15, naţionala noastră, pregătită de maghiarul Istvan Kovacs, va întâlni Ungaria, iar mâine, începând cu ora 13:15, va evolua împotriva Germaniei.

BORNESCU, ÎN SPANIA?
Conform unor surse, portarul Universităţii Craiova, Mircea Bornescu, cotat la 500.000 de euro de clubul oltean, poartă negocieri avansate cu o echipă din Primera Division, care au şanse foarte mari de concretizare. "Mircea se află în discuţii cu o echipa din Primera Division şi sunt şanse foarte mari ca transferul să se facă. Acum, echipa care îl vrea adună ultimele informaţii despre el, dacă a avut accidentări, cauza lor, dacă a avut o viaţă extrasportivă neprofesionistă. Probabil că l-au monitorizat de mai mult timp, aşa cum fac cluburile mari", au declarat persoane din apropierea jucătorului.

ANTRENORUL GÂLCĂ
Fostul internaţional român Constantin Gâlcă a fost numit antrenor principal al formaţiei secunde a clubului Almeria, după ce a ajuns la un acord în acest sens, joi, cu directorul grupării iberice Alfonso Garcia Pinero. Echipa secundă a Almeriei evoluează în liga a 4-a din Spania. "Accept cu mari speranţe conducerea echipei Almeria B şi sunt conştient că obiectivul este promovarea, deoarece Almeria are nevoie ca echipa a doua să fie în Segunda Division B (n.r. - Liga a III-a spaniolă) pentru a continua să crească. Vreau ca echipa să fie disciplinată şi să se bazeze pe un fotbal ofensiv", a declarat Gâlcă. Românul a evoluat la Almeria în perioada 2003-2006.

×
Subiecte în articol: sport