x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Iun 2009   •   00:00

30 iunie 2009



TĂNASE, SPRE ŞAHTIOR
Curtat de mai multe echipe din ţară, mijlocaşul piteştean Ciprian Tănase ar putea ajunge la câştigătoarea din acest an a Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, formaţie antrenată de Mircea Lucescu. "Sunt discuţii cu Şahtior, mai mult tatonări, dar deocamdată nu este nimic sigur. Mai există şi o altă ofertă, tot din străinătate. Noi le vom cântări şi o vom alege pe cea mai bună dintre ele", a declarat preşedintele interimar al clubului FC Argeş, Andrei Penescu. Acum patru ani, Mircea Lucescu a oferit 100.000 de dolari pentru Ciprian Tănase, însă conducerea de atunci a clubului l-a declarat netransferabil. Acum, preţul său este de 4 milioane de euro.

VIZER NU E IMPLICAT
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, a anunţat că nu este împlicat în acţionariatul clubului Dinamo şi nici în impunerea italianului Dario Bonetti ca antrenor principal. "Cu toate că mă aflu într-o relaţie de prietenie atât cu acţionarii, cât şi cu Cornel Dinu, nu am discutat niciodată despre problemele clubului, mai mult decât un parteneriat la nivel de juniori cu şcoala mea de fotbal, Liberty Oradea. Cu Bonetti sunt prieten în virtutea colaborării pe care am avut-o la FC Sopron, singura mea implicare fiind aceea de a oferi coordonatele sale de contactare, la solicitarea acţionarilor de la Dinamo", a afirmat Vizer.

CUPA CONFEDERAŢIILOR

Selecţionata Braziliei a câştigat pentru a treia oară Cupa Confederaţiilor, după victoria cu 3-2 obţinută în faţa naţionalei SUA, în finala disputată la Johannesburg. Americanii au condus cu 2-0 la pauză, goluri Dempsey şi Donovan, dar brazilienii au revenit spectaculos în repriza a doua, punctând prin Luis Fabiano, de două ori, şi Lucio. Sud-americanii mai câştigaseră această competiţie în 1997 şi 2005. În finala mică, Spania a dispus de Africa de Sud cu 3-2, după prelungiri. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat brazilianul Kaka, Luis Fabiano a câştigat titlul de golgeter, iar americanul Tim Howard a fost ales cel mai bun portar.

FESTIVALUL DE ŞAH

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah de la Eforie Nord s-a încheiat cu victoria rusului Mazim Turov, care a acumulat 9 puncte după 11 runde. Tot cu 9 puncte a încheiat turneul şi românul Marius Manolache, însă Turov a fost declarat învingător, deoarece a avut un coeficient Bucholtz mai bun. Locul al treilea a revenit lui Alexei Fedorov (Belarus). Câştigătorul a fost premiat cu 9.000 de lei, al doilea clasat a primit 7.000 de lei, iar cel de-al treilea a fost răsplătit cu 4.000 de lei. La feminin, victoria a revenit Irinei Turova, soţia lui Maxim, ea fiind urmată de româncele Iozefina Păuleţ şi Mihaela Sandu, toate cu câte 7 puncte.

×
Subiecte în articol: sport