x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Iul 2009   •   00:00

Marţi 7 iulie 2009



HĂNESCU URCĂ PE 26
Tenismanul Victor Hănescu a urcat două poziţii în clasamentul ATP şi ocupă locul 26, cel mai bun din carieră. Hănescu, eliminat în turul trei la Wimbledon, a acumulat până în prezent 1.619 puncte. Celălalt român din top 100, Victor Crivoi, eliminat la Wimbledon în turul doi, a urcat tot două poziţii, ocupând acum locul 85, cu 771 de puncte. Câştigătorul turneului londonez, Roger Federer, a redevenit după aproape un an lider în ierarhia ATP. În clasamentul mondial de dublu, singurul român din top 100 este Horia Tecău, care se află pe locul 59, cu 1.619 puncte, după o urcare de nouă poziţii.

DORINŢA LUI TRICĂ
Mijlocaşul lui CFR Cluj Eugen Trică ar vrea ca Unirea Urziceni să facă mai multe puncte în Liga Campionilor decât au reuşit în sezonul trecut echipa sa şi Steaua. "Să dea Dumnezeu ca Urziceniul să facă mai multe puncte decât noi în Champions League!", a fost urarea jucătorului. Pe de altă parte, Trică a adăugat că se aşteaptă la adversari mai accesibili în play-off-ul Ligii Europa, având în vedere că formaţia la care evoluează va fi cap de serie. Eugen Trică a revenit la Cluj în această vară, după ce în returul campionatului trecut a jucat la formaţia cipriotă Anorthosis Famagusta.

AUR LA UNIVERSIADĂ
Gimnastul Flavius Koczi a câştigat aurul la sărituri şi bronzul la paralele la Jocurile Mondiale Universitare de la Belgrad. Cele două medalii cucerite de gimnastul român vin după argintul la spadă individual obţinut de scrimera Simona Deac. Astfel, România ocupă locul 16 în clasamentul pe naţiuni, cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz. Primul loc al ierarhiei este ocupat de Coreea de Sud, cu 11 medalii de aur, două de argint şi patru de bronz, urmată de China (8-12-8), Japonia şi SUA (3-2-3).
Competiţia din capitala Serbiei poate fi urmărită zilnic pe Eurosport 1 şi 2.

LOCUL 3 LA FUTSAL
Naţionala României a ocupat locul 3 la Grand Prix-ul Braziliei 2009 la futsal,
după ce a învins Cehia cu scorul de 4-2, în finala mică a competiţiei. Jucătorii antrenaţi de spaniolul Sito Rivera s-au impus prin golurile marcate de Alpar Csoma, Mimi Stoica şi Robert Lupu (de două ori). România a început cu următorul "cinci": Rizan - G. Dobre, Lupu, Mimi Stoica, Gherman. Au mai jucat: Csoma, Buducă, Alexandru Ion, Bugală, Emil Răducu, Răzvan Radu. În finală, Brazilia a învins Iranul cu scorul de 7-1.
Românii au spălat astfel ruşinoasa înfrângere, 0-12, în faţa Braziliei.

×
Subiecte în articol: sport