x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Iul 2009   •   00:00

8 iulie 2009



OPRIŢI DE LA DELEGĂRI
Cei 13 arbitri implicaţi în scandalul de corupţie în care este judecat patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, au fost incluşi de Comisia Centrală de Arbitraj pe lista pentru sezonul 2009/2010 a Ligii 1, dar vor fi reţinuţi de la delegări până la finalizarea cazului. Aceştia sunt centralii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Laurenţiu Danşa, Lucian Dan, Tiberiu Lajos, Marius Martiş şi asistenţii Marcel Savaniu, Florin Buzărnescu, Sorin Caia, Daniel Demetrescu, Dan Roşu, Florin Stănescu şi Mircea Toderici. Pe listă figurează 26 de arbitri de centru şi 40 de asistenţi, printre care şi Andrei Ioniţă, care este indisponibil până la sfârşitul anului.

BATIN, LA CFR
Echipa CFR Cluj l-a transferat pe atacantul Paul Batin, de la FC Baia Mare, deşi acesta fusese anunţat ca făcând parte din lotul concitadinei "U" Cluj. Jucătorul de 22 de ani, care în sezonul trecut a marcat 25 de goluri pentru formaţia băimăreană, a semnat un contract pe cinci ani cu deţinătoarea Cupei României. El se înţelesese într-o primă fază cu "U" Cluj, numele său apărând chiar pe site-ul oficial al clubului, dar apoi nu s-a mai prezentat la primul antrenament al "studenţilor". Batin este cel de-al patrulea jucător transferat de CFR Cluj în această vară, după portarul slovac Boris Peskovic şi mijlocaşii Emil Dică şi Eugen Trică.

VICTORIE LA UNIVERSIADĂ
Naţionala masculină de baschet a României a învins cu scorul de 85-78 reprezentativa Letoniei, într-un meci din cadrul grupei J a Universiadei de la Belgrad. Cel mai bun om al partidei a fost Titus Nicoară, cu 28 de puncte şi 10 recuperări. Aceasta a fost a treia victorie a băieţilor pregătiţi de Dan Calancea, care anterior au învins Mexicul (78-73) şi Emiratele Arabe Unite (116-53), pierzând un singur joc, în faţa Lituaniei (65-85). În clasamentul grupei conduce Lituania cu 4 puncte, urmată de Letonia şi de România cu câte 3 puncte fiecare, şi de Germania cu 2 puncte. Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală.

BORNESCU A LIPSIT
Portarul Mircea Bornescu riscă să fie suspendat pe un an, atât cât mai are contract cu Universitatea Craiova, deoarece ieri nu s-a prezentat la plecarea în cel de-al doilea stagiu de pregătire, care va avea loc la Kaprun. "Mircea a fost învoit timp de două săptămâni. A avut acceptul nostru pentru a negocia cu orice echipă din străinătate. În această perioadă nimic nu s-a concretizat şi, conform înţelegerii, trebuia să se prezinte pentru al doilea cantonament. El nu a apărut şi va fi drastic sancţionat de club", a declarat directorul executiv Dan Stălinescu. Conform unor surse, Bornescu a depus memoriu pentru a deveni liber de contract.

×
Subiecte în articol: sport