x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Iul 2009   •   00:00

10 iulie 2009



CFR, ÎN AUSTRIA
CFR Cluj a plecat ieri în primul cantonament al verii, care va avea loc la Abtenau (Austria). Lotul deplasat cuprinde 26 de jucători, dintre care trei de la echipa secundă, proaspăt desfiinţată. În schimb, ivorienii Emmanuel Kone şi Viera au fost împrumutaţi la nou-promovata Internaţional Curtea de Argeş. "Cantonamentul este foarte important pentru jucători şi pentru modul în care se va suda echipa. Am luat şi câţiva jucători de la echipa secundă pentru că vreau să-i văd la lucru", a spus antrenorul Antonio Conceicao. CFR va disputa patru amicale în Austria: cu Swindon Town (12 iulie), Slovan Liberec (15 iulie), Iraklis Salonic (18 iulie) şi AEK Atena (20 iulie).

TIMIŞOARA, REMIZĂ
FC Timişoara a terminat la egalitate, scor 1-1, al doilea meci amical susţinut în compania campioanei Ungariei, Debrecen. Golul timişorenilor a fost înscris de Vrsici ('68), după ce gazdele au deschis scorul prin Czvitkovics ('23). "Este clar că am suferit la capitolul viteză de joc. Am fost foarte lenţi în construcţie, am jucat în lateral, nu am reuşit să verticalizăm şi să susţinem atacanţii. Mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct în următoarele săptămâni. Acest cantonament mi-a dat posibilitatea să cunosc mai bine jucătorii. Am filozofia mea de joc, va trebui să se obişnuiască încet cu ceea ce le cer", a declarat după meci antrenorul bănăţenilor, Ovidiu Sabău.

RAPID, PRIMA VICTORIE
Giuleştenii au câştigat prima partidă de verificare din această vară, 4-1 cu Inter Clinceni. Golurile rapidiştilor au fost marcate de Răduţă, Buga, Zilici (jucător aflat în probe) şi Cesinha, la meci asistând şi selecţionerul Răzvan Lucescu. "Având în vedere etapa în care suntem, jucătorii s-au mişcat bine. Mai avem nevoie de încă patru jucători. Pe cei doi care sunt în probe, Zilic şi Matici, o să-i vedem şi sâmbătă, când o să avem un amical cu o echipă de Divizia B", a declarat antrenorul Viorel Hizo. Printre jucătorii doriţi de Rapid se află Alex Piţurcă, liber după despărţirea de Pandurii, şi Despotovici, pentru care Murcia nu mai poate plăti ratele de transfer.

GRIGORAŞ E NEMULŢUMIT
Antrenorul lui Poli Iaşi, Petre Grigoraş, este nemulţumit de valoarea lotului pe care îl are la dispoziţie. "Ştiam încă dinainte de a ajunge la Iaşi care sunt posturile ce trebuie acoperite. Cu ce jucători am să pot să fac un prim «11» şi mai am maximum două rezerve. Restul fie sunt prea tineri şi nu fac faţă în Liga I, fie au revenit după nişte accidentări şi nu dau randamentul scontat. Urmează cantonamentul din Austria, unde nu vreau să iau jucători doar aşa, să se plimbe.
Cine nu demonstrează că are valoare nu va juca la Poli Iaşi", a spus Grigoraş. Ieri, într-un amical disputat la Braşov, Poli Iaşi a fost învinsă cu 2-1 de divizionara secundă Dunărea Galaţi.

×
Subiecte în articol: sport