x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Iul 2009   •   00:00

14 iulie 2009



SUPERCUPA, ÎN GIULEŞTI
Deschiderea oficială a sezonului 2009-2010 va avea loc la data de 26 iulie, când se va disputa Supercupa României, între campioana Unirea Urziceni şi câştigătoarea Cupei, CFR Cluj. Oficialii FRF au decis ca partida să se dispute pe stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu", de la ora 21:00. Arena din Grant va găzdui astfel un nou eveniment important, după amicalul România - Germania, scor 5-1, disputat la 24 aprilie 2004, când tricolorii au reuşit să-i învingă pe nemţi după 36 de ani.

ARBITRI
La finalul testelor fizice susţinute de arbitri, preşedintele comisiei, Aron Huzu, s-a declarat mulţumit de rezultate. "Sunt foarte surprins de rezultatele obţinute de băieţi. Cel puţin din acest punct de vedere pornim excelent. Vom vedea pe cine promovăm, mai ales că încă aşteptăm rezultatele anchetei DNA şi, dacă arbitri implicaţi vor fi declaraţi nevinovaţi, îi aşteptăm înapoi", a declarat Huzu.

TRANSFER
Internaţionalul de juniori Cristian Muscalu, în vârstă de 19 ani, s-a transferat la campioana Azerbaidjanului, FC Baku, ultima oară evoluând la gruparea bosniacă Slavia Sarajevo. Muscalu, produs al centrului CSŞ Nucet, a mai susţinut probe de joc la Hertha Berlin, însă nu i-a convins pe oficialii formaţiei germane. În scurta sa carieră, Muscalu a mai evoluat la Osasuna Pamplona, Maccabi Petach Tikva şi FC Köln, la ultima echipă fiind remarcat de fostul internaţional stelist Marcel Răducanu.

CFR CLUJ
După remiza, scor 1-1, cu Swindon Town, grupare din Liga a 3-a din Anglia, meci disputat în cantonamentul din Austria, preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, nu este îngrijorat. "Doar dacă eşti răutăcios tragi concluzii după un asemenea meci. Pregătirile au fost reluate doar de o săptămână, iar în acest stagiu se va pune accent, în primul rând, pe pregăti-rea fizică", a declarat oficialul clujenilor. Acesta a mai adăugat că, în ciuda problemelor financiare, lotul va mai fi completat cu cel puţin doi jucători: "Momentan nu este nimic stabilit, dar cu siguranţă vor mai veni doi jucători. Transferul paraguayanului Cabrera a picat".

FC TIMIŞOARA
Începând de duminică, formaţia de pe Bega efectuează un stagiu de pregătire în Austria, în localitatea Bad St. Leonard, unde va sta până la data de 22 iulie. Trupa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău (foto, dreapta) va susţine şi cinci partide de verificare, prima urmând a avea loc azi, de la ora 19:30, cu Austria Karnten. În continuare, timişorenii vor evolua cu turcii de la Denizlispor (16 iulie), cu nemţii de la Eintracht Frankfurt (18 iulie), cu FC Köln (20 iulie) şi cu Wigan Athletic, din Premier League, la 22 iulie. După accidentarea gravă a lui Mansour, Sabău a cerut conducerii să-l aducă la echipă pe Cojocnean, care sezonul trecut a fost împrumutat la FC Buftea şi Gloria Buzău.

×
Subiecte în articol: sport