x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Iul 2009   •   00:00

16 iulie 2009



CM DE HANDBAL
Naţionala feminină de handbal a României va evolua în grupa C a Campionatului Mondial din China, alături de Norvegia, Ungaria, Tunisia, Japonia şi Chile. "Aşa a fost să fie, nu mai e pe vrute şi pe nevrute. Cu veşnica Norvegie şi cu veşnica Ungarie. Trebuie să jucăm bine şi să batem. Trebuie să ne calificăm mai departe. Obiectivul este să ajungem cât mai sus, nu vreau să mă gândesc încă la medalii", a declarat antrenorul Radu Voina. Competiţia va avea loc în perioada 5-15 decembrie, în şase oraşe: Nanjing, Suzhou, Wuxi, Changzhou, Yangzhou şi Zhangjiagang. La ediţia precedentă, echipa României a ocupat locul 4, după ce în 2005 cucerise medalia de argint.

BILETE LA SUPERCUPĂ
Federaţia Română de Fotbal a stabilit preţul biletelor la ediţia 2009 a Supercupei României Timişoareana, care se va disputa la 26 iulie, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, între Unirea Urziceni şi CFR Cluj. Astfel, un tichet la peluză va costa 10 lei, iar unul la tribunele I şi a II-a va fi comercializat la preţul de 20 de lei. Biletele vor fi puse în vânzare la 22 iulie la casele stadionului Giuleşti, care vor fi deschise zilnic după programul 10:00-17:00.

DAMINUŢĂ, ÎN SERIE B
Fundaşul echipei de tineret a clubului Inter Milano, Cristian Daminuţă, va evolua în sezonul viitor în Serie B, la formaţia Modena. Gruparea "nerazzurra" l-a cedat pe Daminuţă sub formă de împrumut alături de coechipierii săi de la tineret, Aiman Napoli şi Enrico Alfonso. Jucătorul român în vârstă de 19 ani a fost achiziţionat de Inter Milano în vara anului 2008, de la Politehnica Timişoara.

AMARIEI, LA HANDBOLD
Interul Carmen Amariei a semnat ieri un contract valabil pentru sezonul 2009-2010 cu deţinătoarea Cupei Cupelor, FCK Handbold Copenhaga. În capitala daneză, handbalista în vârstă de 30 de ani îşi va reîntâlni câteva dintre fostele coechipiere, dar şi pe antrenorul Anja Andersen, cu care a câştigat de două ori Liga Campionilor, în 2005 şi 2007, la Slagelse. Amariei a evoluat ultima dată la Rulmentul Braşov, de unde a plecat însă liberă de contract din cauza restanţelor financiare.

TENIS DE MASĂ
Echipa feminină de tenis de masă a României a câştigat titlul de campioană europeană la juniori, în urma victoriei obţinute în faţa Ungariei, scor 3-2, în finala campionatelor continentale desfăşurate la Praga. În schimb, echipa masculină de juniori a terminat întrecerea abia pe locul 22. În competiţia cadeţilor, România a obţinut bronzul, atât la fete, cât şi la băieţi.

×
Subiecte în articol: sport