x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Iul 2009   •   00:00

18 iulie 2009



APACHIŢEI, INFRACTOR
Fostul jucător al echipei Poli Iaşi,  Vasile Apachiţei, a fost trimis ieri în judecată pentru furt calificat. Conform anchetatorilor, la data de 17 octombrie 2008, el i-a luat un telefon mobil minorei Elena Z., elevă în Iaşi, sub pretextul că doreşte să-l informeze pe un profesor că aceasta a fost prinsă fără bilet în tramvai. În urma incidentului, eleva a depus plângere la Poliţie împotriva fostului fotbalist. Apachiţei, care a jucat la Poli Iaşi în perioada 1994-1996, nu se află la prima abatere de la lege. În 2001, el a fost arestat şi condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol şi perversiuni sexuale. Avocata sa a refuzat să comenteze pe marginea dosarului.

NOCTURNĂ LA BISTRIŢA
Din acest campionat, clubul Gloria Bistriţa va putea organiza meciuri în nocturnă. Ieri a avut loc inspecţia LPF de omologare a stadionului municipal Gloria, procedeu care se aplică tuturor cluburilor din Liga 1 înaintea începerii sezonului. "Ţinând cont de faptul că în ultimii ani s-au făcut investiţii masive la nivelul infrastructurii, nu am avut emoţii în ceea ce priveşte această verificare. Toate lucrările sunt conforme cu Manualul de Licenţiere al FRF. Stadionul se prezintă în cele mai bune condiţii şi e gata pentru noul sezon. Nocturna e şi ea funcţională şi putem găzdui oricând meciuri în nocturnă", a declarat directorul general adjunct, Răzvan Grec.

JUDECAT ÎN LIBERTATE
Antrenorul echipei ACU Arad, Sorin Cigan, va fi judecat în stare de libertate pentru trafic de influenţă şi dare de mită, după ce Curtea de Apel Oradea a respins recursul DNA la decizia Tribunalului Bihor de a înlocui măsura arestării preventive cu eliberarea sub control judiciar. Cigan, împreună cu preşedintele clubului ACU, Gheorghiţa Onu, au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii iunie de procurorii anticorupţie, pentru că i-ar fi mituit cu 35.000 de euro pe jucătorii de la FC Bihor în pauza meciului dintre cele două echipe, disputat la 13 iunie. El a fost reţinut 24 de ore la 18 iunie, iar a doua zi s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

TIAGO, ÎN SPANIA
Mijlocaşul portughez Tiago Gomes, care a evoluat în sezonul trecut la Steaua, a semnat un acord pe trei ani cu formaţia Hercules Alicante, din liga a doua spaniolă, care este pregătită de fostul antrenor dinamovist Esteban Vigo. În vârstă de 23 de ani, Tiago era sub contract cu echipa portugheză Estrela Amadora, care, potrivit cotidianului AS, a obţinut în urma acestui transfer 400.000 de euro. El a venit la Steaua sub formă de împrumut la începutul sezonului 2008/2009 şi a adunat 24 de meciuri în campionat. Conducătorii grupării din Ghencea au încercat să obţină transferul definitiv al jucătorului în această vară, dar tratativele cu Estrela Amadora au eşuat.

×
Subiecte în articol: sport