x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Aug 2009   •   00:00

15 august 2009



GOIAN, PREZENTAT
Transferat săptămâna trecută de la Steaua la Palermo, cu care a semnat un contract pe patru ani, fundaşul Dorin Goian a fost prezentat oficial ca jucător al echipei siciliene. "Am avut parte de o primire extraordinară din partea jucătorilor şi a staff-ului tehnic. Pe lângă faptul că la Palermo sunt antrenorii Zenga şi Pedrazzini, eu am urmărit traseul echipei în ultimii ani. Să joc aici reprezintă o rampă de lansare către alte grupări mai importante", a declarat Goian.

CĂRSTEA ŞI HĂNESCU, OUT
Sorana Cârstea a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, fiind învinsă (4-6, 4-6) de favorita nr. 4, Elena Dementieva (Rusia). La turneul Masters de la Montreal, Victor Hănescu s-a oprit în optimile de finală. El a fost învins în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-4, de Juan Martin del Potro (Argentina). Desemnat al patrulea favorit al challengerului de la Cordenons, Victor Crivoi a dispus în turul secund de Lukas Rosol (Cehia), scor 7-6, 6-1, şi s-a calificat în "sferturi".

ATLEŢII, LA STARTUL CM
De azi şi până duminica viitoare, la Berlin va avea loc cea de-a 12-a ediţie a CM de atletism. România are reprezentanţi doar în probele feminine, 17 sportive, care au drept obiectiv cucerirea a două medalii şi calificarea în patru finale. Nu a făcut deplasarea la Berlin campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, accidentată. Azi, în prima zi de concurs, vor lua startul Cristina Casandra şi Ancuţa Bobocel (serii la 3.000 m obstacole) şi Cristina Bujin (calificări la triplusalt).

DEBUT VICTORIOS LA CE

În prima zi a CE U-19 la handbal feminin, care a început ieri în Ungaria, România a învins Danemarca, deţinătoarea titlului, cu scorul de 27-25. Cele două echipe fac parte din grupa C, alături de Olanda şi de Suedia. România joacă astăzi cu Olanda, iar mâine întâlneşte Suedia. Primele două clasate se califică în faza grupelor principale. Semifinalele sunt programate la 21 august, iar finalele la 23 august. La ediţia precedentă (2007), România a cucerit medalia de bronz.

×
Subiecte în articol: sport