x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Aug 2009   •   00:00

17 august 2009



VICTORIE PENTRU BÖLÖNI
Campioana Belgiei, Standard Liege, a reuşit să-şi treacă în cont primul succes din noua ediţie de campionat, după ce formaţia pregătită de Ladislau Bölöni a învins categoric în deplasare, cu 5-1 (3-1), pe Roeselare, într-un meci contând pentru cea de-a treia etapă. În primele două runde de la startul acestui sezon, Standard nu bifase decât două rezultate de egalitate. Cu Roeselare, golurile trupei lui Bölöni au fost marcate de M. Jovanovici (3), Carcela şi Mbokani. "Începem să ne revenim. Mă aşteptam la startul mai puţin lansat după ce am câştigat campionatul, era firesc un moment de recul", a declarat Bölöni.

D. NICULAE, TITULAR
Atacantul român al lui Auxerre, Daniel Niculae, a fost titular în cea de-a doua etapă a campionatului francez, dar echipa sa a pierdut cu 0-2 în deplasarea de la Lens. Fără să iasă cu nimic în evidenţă, Niculae a fost înlocuit în minutul 74, fotbalistul continuând să traverseze o prelungită eclipsă de formă. Ultimul său gol într-un meci oficial datează din primăvara lui 2008. În celelalte întâlniri, scorurile au fost Nancy - AS Monaco 4-0, Lorient - Montpellier 2-2, Sochaux - Bordeaux 2-3, Lyon - Valenciennes 1-0, PSG - Le Mans 3-1 şi Toulouse - St. Etienne 3-1. Boulogne - Grenoble, Nice - Rennes şi Marseille - Lille au avut loc aseară.

ARSENAL, CA DIN TUN
Prima etapă a campionatului englez de fotbal a adus un festival de goluri pentru Arsenal în întâlnirea cu Everton, scorul final fiind de 6-1 (3-0) pentru "tunari". Golurile învingătorilor au fost marcate de Denilson, Vermaelen, Gallas, Fabregas (2) şi Eduardo, în timp ce pentru gazde a înscris Saha, în ultimul minut de prelungiri. Celelalte partide s-au încheiat cu rezultatele Aston Villa - Wigan 0-2, Blackburn - Manchester City 0-2, Portsmouth - Fulham 0-1, Stoke City - Burnley 2-0, Bolton - Sunderland 0-1 şi Wolverhampton - West Ham 0-2. Meciurile Manchester United - Birmingham şi Tottenham - Liverpool au avut loc ieri.

MUTU MAI SPERĂ
Atacantul român al Fiorentinei încă trage nădejde că decizia dată de TAS, prin care este obligat la despăgubiri faţă de Chelsea de 17 milioane de euro, poate fi blocată să fie pusă în practică. Într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, Mutu susţine că nu va abandona lupta legală împotriva fostului său club. "Sunt o victimă. Primele două zile după ce s-a anunţat decizia TAS au fost foarte grele. Apoi, datorită colegilor mei, clubului, staff-ului tehnic şi oamenilor din jurul meu, m-am concentrat asupra fotbalului, asupra dorinţei mele de a-mi revărsa furia în teren. Simt că mi s-a făcut o nedreptate", a spus Mutu.

CM ATLETISM
Monica Stoian şi Maria Negoiţă s-au calificat în finala probei de aruncare a suliţei de la CM de la Berlin. Monica Stoian a reuşit a opta performanţă din concurs, în timp ce Maria Nicoleta Negoiţă a prins ultimul loc calificant în finală. În schimb, Anca Heltne a ratat calificarea în finala probei de aruncare a greutăţii, iar Elena Lavric a fost eliminată în serii la 800 de metri. În finala probei de 20 de km marş, ieri, Ana Maria Groza - locul 16, Claudia Ştef - 23, Anamaria Greceanu - 34.

×
Subiecte în articol: sport