x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Aug 2009   •   00:00
DEMISIE LA fk SARAJEVO
Antrenorul echipei FK Sarajevo, Meh­med Janjos, intenţionează să-şi dea de­mi­sia după meciul de joi cu CFR Cluj, din prima manşă a Ligii Europa. Tehnicianul bosniacilor vrea să renunţe din cau­za rezultatelor slabe din ultima pe­ri­oadă. "Cred că voi pleca. Joi jucăm un meci important în Liga Europa, iar apoi îmi voi depune demisia şi las conducerea să decidă. Sunt realist, în două meciuri acasă am luat doar două puncte. Ceva nu merge, deşi jucătorii dau tot ce pot. Sunt conştient că o parte din vină îmi aparţine şi nu mă agăţ de contract", a spus Janjos, care şi-a avertizat elevii că trebuie să se concentreze asupra jocului cu românii.

RECORD LA 100 M

Jamaicanul Usain Bolt a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri, 9,58, duminică seară, la CM de Atletism de la Berlin, la exact un an după ce do­bora recordul în aceeaşi cursă la JO de la Beijing. "Am izbutit un start bun, iar la 50 de metri ştiam că va fi foarte greu să mă învingă cineva", a declarat jamaica­nul, care este convins că pe viitor poate reuşi un timp şi mai bun, chiar 9,40. Bolt a fost urmat de Tyson Gay (SUA/9,71) şi de Asafa Powell (Jamaica/9,84). În ceea ce priveşte delegaţia României, singurele rezultate notabile au fost realizate de Monica Stoian şi Maria Negoiţă, care s-au calificat în finală la aruncarea suliţei.

DINAMO
Ion Marin, spionul "câinilor" la ultimul meci al lui Liberec din campionat, crede că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare trebuie să fie foarte atentă în partida de joi contra cehilor. Acesta a observat pe viu viitoarea adversară din play-off-ul "Europa League", care a învins în de­pla­sare, cu 3-2, pe Viktoria Plzen. "Di­namo nu are de ce să se sperie, dar trebuie să fie foarte atentă. Liberec e organizată, îm­bină tinereţea şi elanul unora cu maturitatea şi experienţa altora. Au un portar de 36 de ani, cu calităţi excepţio­na­le, precum şi un fundaş şi un vârf de 33 de ani. În linia de mijloc au trei jucători de 21 de ani, care aleargă foar­te mult".

DEZASTRU LA KAIAC
Kaiaciştii şi canoiştii români nu şi-au îndeplinit obiectivele la Campionatele Mondiale de la Dartmouth (Canada), unde au câştigat doar o medalie de bronz. Aceasta a fost obţinută de Cătălin Costache, Silviu Simiocencu, Iosif Chirilă şi Andrei Cuculici, în proba neolimpică de canoe 4-1.000 m. După eşecul de la Eu­ropenele din iunie, de unde s-a întors cu mâna goală, lotul antrenat de Ivan Pa­tzai­chin a avut drept obiectiv obţinerea a una-două medalii în probele olimpice şi tot atâtea în cele neolimpice. Cândva o forţă, România a ocupat doar locul 14 în clasamentul gene­ral pe naţiuni şi locul 17 în ierarhia la probele olimpice.

×
Subiecte în articol: sport