x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Aug 2009   •   00:00

19 august 2009



CRISTI TĂNASE, FĂRĂ CARNET
Mijlocaşul Stelei, Cristian Tănase, a rămas de duminică fără permis de conducere pentru următoarele trei luni, după ce a fost luat de radar în comuna argeşeană Drăganu cu 107 km/h. Fotbalistul, transferat în urmă cu două săptămâni de la FC Argeş, se afla la volanul maşinii sale, un Audi A6, şi le-a spus agenţilor de la circulaţie că se grăbea să ajungă la antrenamente. Limita de viteză în localitate este de 50 km/h, aşa că poliţiştii i-au dat o amendă contravenţională de 270 de lei şi i-au suspendat permisul pentru 90 de zile. Cristian Tănase a primit o dovadă de circulaţie de 15 zile, timp în care trebuie să-şi predea carnetul de şofer, după care vor intra în vigoare cele 90 de zile de suspendare. (Elly Cîrstea)

STEAUA: KENNA E REZERVAT

Antrenorul lui St. Patrick's se bucură de faptul că meciul de mâine, din Ghencea, se va juca fără specatori.
Jeff Kenna nu-şi face iluzii foarte mari că echipa sa va reuşi să-i calce pe urmele Urziceniului, învingătoare duminică pe terenul Stelei, în Liga 1, scor 1-0, la capătul unui meci desfăşurat tot cu porţile închise. "Nu ştiu dacă este un avantaj semnificativ pentru noi că se joacă fără spectatori, este o situaţie cu dus şi întors. Depinde foarte mult de jucători, fiindcă unii răspund foarte bine unei atmosfere intimidante, care are darul de a-i mobiliza exemplar, alţii se exprimă la fel şi cu spectatori, şi atunci când evoluează cu tribunele goale, iar unii nu răspund foarte bine la comenzi atunci când sunt supuşi presiunii pe care o exercită publicul. Totuşi, cred că este un mic avantaj pentru noi", a declarat tehnicianul irlandezilor. Delegaţia lui St. Patrick's a sosit în Bucureşti aseară, puţin după ora 21:00, şi s-a cazat la Hotelul Athenee Palace Hilton, aparţinând lui George Copos. (Marius Mihalcea)

NATAŢIE: POTEC AMENINŢĂ
Singura înotătoare care a câştigat o medalie la CM de la Roma, Camelia Potec, vrea să se retragă dacă antrenorul ei nu va fi plătit.
Medalia obţinută la Roma i-a dat încredere Cameliei Potec, ea dorind să continue înotul de performanţă. Singurul obstacol îl reprezintă faptul că antrenorul Philippe Lucas a muncit până acum pe gratis, situaţie pe care tehnicianul francez nu o mai acceptă. "După Olimpiadă am avut discuţii pe această temă cu MTS şi cu COSR, dar am fost duşi cu vorba. Acum, Lucas a spus că nu mai continuăm împreună până nu vede un contract semnat. Aşa cum eu sunt plătită de club, mi se pare normal ca şi antrenorul să fie plătit. Pregătirea ar trebui să înceapă la 7 septembrie, dar mai pot să-mi prelungesc vacanţa o săptămână. Altfel, va fi târziu. Dacă nu se va găsi o soluţie, o să mă retrag", a spus Camelia Potec. Ea are promisiuni că lucrurile s-ar putea re-zolva în zilele următoare, când Lucas va veni la Bucureşti. (Vlad Ionescu)

SEMEDO, LA URZICENI
Semedo a devenit oficial jucătorul Unirii Urziceni după ce a semnat un contract valabil patru sezoane cu gruparea ialomiţeană. Semedo era jucător liber de la 29 iulie, când şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Steaua, şi se pregătea deja de două săptămâni sub comanda lui Dan Petrescu. Portughezul fusese transferat la gruparea din Ghencea în luna septembrie a anului 2008 de la CFR Cluj. În vârstă de 30 de ani, Semedo a evoluat pentru "roş-albaştrii" în 24 de partide din Liga I şi a marcat două goluri. De asemenea, atacantul lusitan a îmbrăcat tricoul "roş-albastru" şi în şase meciuri din grupele Ligii Campionilor.

AEK VREA GOL LA VASLUI
Antrenorul echipei AEK Atena, Dusan Bajevici, vrea ca echipa sa să înscrie mâine, în partida din deplasare cu FC Vaslui, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. "Vor fi două meciuri dificile. Nu trebuie să o subestimăm pe FC Vaslui. Au jucători puternici şi pot pune probleme serioase oricărui adversar. Vom încerca să ne impunem ritmul şi trebuie să fim concentraţi pe jocul nostru. Cel mai important lucru este să marcăm la Vaslui. În această fază nu mai sunt meciuri uşoare şi trebuie să jucăm cu toată responsabilitatea şi seriozitatea", a declarat Bajevici pentru publicaţia elenă Sport Day.

TROFEUL BERLUSCONI
AC Milan a câştigat Trofeul Luigi Berlusconi după ce a învins pe Juventus, 5-4 la loviturile de departajare, în tradiţionala confruntare care precede debutul sezonului în Il Calcio. La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 1-1. Juventus a marcat prima prin Diego ('28), iar Milan a egalat prin Pato ('68). La penalty-uri au înscris Pirlo, Ronaldinho, Borriello, Inzaghi şi Thiago Silva pentru "rossoneri", respectiv Trezeguet, Felipe Melo, Marchisio şi Amauri pentru torinezi. Singurul jucător care a ratat a fost Yago. Silvio Berlusconi a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei sale şi nu a ezitat să-l compare pe Ronaldinho cu Usain Bolt.

BUTE BOXEAZĂ LA QUEBEC
Lupta dintre pugilistul român Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade, programată la 28 noiembrie şi având ca miză centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, va avea loc în oraşul canadian Quebec. "De un an încercăm să stabilim meciul lui Bute în Quebec City. Am fi vrut să se dispute la 10 iulie, dar anumite circumstanţe ne-au împiedicat. De data aceasta, proiectul decurge bine", a declarat Jean Bedard, preşedintele Grupului Sportscene, cel care conduce Clubul InterBox. Au existat speculaţii referitoare la programarea meciului în SUA sau în Mexic, însă ambele variante au căzut.

×
Subiecte în articol: sport