x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Aug 2009   •   00:00

22 august 2009



CU SPECTATORI LA GALAŢI
Meciul Oţelul - Steaua, programat mâine, se va putea disputa cu spectatori, a hotărât ieri Jandarmeria, în urma unei inspecţii efectuate la stadionul echipei gălăţene. Jandarmeria a cerut ca la stadion să se mai monteze încă 11 turnichete şi 2 camere de supraveghere pentru a-şi da acordul ca arena să poată găzdui meciuri cu spectatori. "Fotbalul fără spectatori nu are nici un farmec. Sunt bucuros că s-a luat această decizie, mai ales că echipa avea mare nevoie de fani în partida cu Steaua", a afirmat directorul general, Marius Stan. Din cauza lipsei turnichetelor, Oţelul a jucat cu tribunele goale meciul cu Ceahlăul (0-0), din etapa a 2-a.

11 STRANIERI LA LOT
Selecţionerul Răzvan Lucescu a convocat 11 jucători din străinătate pentru meciurile cu Franţa (5 septembrie, la Paris) şi cu Austria (9 septembrie, la Bucureşti), din preliminariile Cupei Mondiale 2010. Aceştia sunt: Cristian Săpunaru (FC Porto), Mirel Rădoi (Al-Hilal), Cristian Chivu (Inter), Dorin Goian (Palermo), Răz-van Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (Utrecht), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Paul Codrea (Siena), Max Nicu (Hertha Berlin), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ciprian Marica (Stuttgart). În atenţia lui Lucescu se mai află şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev). Jucătorii din campionatul intern vor fi anunţaţi după etapa a 5-a a Ligii 1.

GAŢU FACE APEL
Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat ieri că va face apel la sancţiunile dictate de Federaţia Europeană de Handbal în cazul mituirii unor arbitri danezi la meciul România - Muntenegru, disputat la 14 iunie 2008. "Luni sau marţi vom depune apelul împreună cu punctul de vedere al lui Aihan Omer. El şi-a angajat un avocat care îi va susţine cauza în faţa Tribunalului de Arbitraj al EHF", a spus Gaţu. La 6 august, EHF a anunţat că antrenorul naţionalei masculine, Aihan Omer, şi vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, au fost suspendaţi 5 ani din toate competiţiile internaţionale, iar FRH a fost amendată cu 27.500 de euro.

RECORD ŞI LA 200 M
Atletul jamaican Usain Bolt a câştigat medalia de aur în proba de 200 m din cadrul Campionatelor Mondiale de la Berlin, find înregistrat cu timpul de 19,19 sutimi, nou record mondial. Vechiul record, inferior cu 11 sutimi, îi aparţinea tot lui Bolt, de la JO de la Beijing. Jamaicanul se află la a doua victorie la Berlin, după cea la 100 m, când de asemenea a stabilit un nou record al lumii, 9,58 sec. Una dintre speranţele României la o medalie, Angela Moroşanu, a ocupat doar locul 8 în finala la 400 m garduri, fiind cronometrată în 55,04 sec. Victoria a revenit Melaniei Walker, Jamaica, cu un nou record al competiţiei, 52,42 sec.

×
Subiecte în articol: sport