x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Aug 2009   •   00:00

26 august 2009



PREZENTARE GALACTICĂ
Real Madrid a câştigat cea de-a 31-a ediţie a trofeului Bernabeu, în urma victoriei cu 4-0 din amicalul cu Rosenborg, care a reprezentat totodată şi partida de prezentare a "galacticilor" pentru noul sezon. Golurile au fost marcate de Benzema ('12, '27), Lassana Diarra ('26) şi Raul ('55). La meci au asistat aproape 80.000 de spectatori. Înaintea jocului, fanii şi-au luat rămas bun de la Michel Salgado, care a părăsit formaţia madrilenă după zece ani în tricoul alb. De asemenea, Real i-a prezentat publicului pe jucătorii transferaţi în această vară, care n-au avut parte de un eveniment separat ca şi Cristiano Ronaldo sau Kaka.

BASEGGIO ARE CANCER
Fostul internaţional belgian Walter Baseggio suferă de cancer la tiroidă şi ar putea abandona fotbalul profesionist la vârsta de 31 de ani. Mijlocaşul a primit diagnosticul medicilor în urmă cu mai bine de o lună, după ce a efectuat vizita medicală alături de coechipierii săi de la Excelsior Mouscron. Totuşi, doctorii l-au asigurat pe fostul jucător al lui Anderlecht că tumoarea sa poate fi videcată complet, întrucât tiroida nu este un organ vital. Baseggio, care are 27 de selecţii în echipa naţională a Belgiei, va trebui să stea departe de gazon cel puţin până la finele anului, atât timp cât va dura tratamentul.

SCHIMBĂRI LA JUDO
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, va muta sediul forului pe care îl conduce de la Budapesta la Lausanne. "Am luat deja toate măsurile legale necesare pentru a pune în aplicare această schimbare importantă", a declarat Vizer la congresul IJF de la Rotterdam. Oficialul a adăugat că a luat această hotărâre din necesitatea ca federaţia pe care o conduce să fie aproape de Comitetul Internaţional Olimpic, al cărui sediu central este la Lausanne. Oraşul elveţian mai găzduieşte, în afară de CIO, alte 25 de federaţii sportive. Congresul IJF a fost găzduit de Rotterdam, oraş unde va începe astăzi CM de judo.

SEMENYA, LA ANALIZE
Potrivit cotidianului Daily Telegraph, analizele efectuate în cazul sud-africanei Caster Semenya, înainte de CM de la Berlin, arată că sportiva, campioană mondială la 800 metri, are un nivel al testosteronului (hormonul masculin) de trei ori mai mare decât este normal în cazul unei femei. Daily Telegraph mai scrie că antrenorul delegaţiei sud-africane este germanul Ekkart Arbeit, cunoscut în anii '80 pentru că dădea anabolizante sportivilor din fosta RDG. Atleta Heidi Krieger, fostă elevă a lui Arbeit, l-a acuzat pe antrenor că i-a dat steroizi anabolizanţi, astfel că ea a trebuit să recurgă la o operaţie de schimbare de sex.

×
Subiecte în articol: sport