x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Aug 2009   •   00:00

28 august 2009



PENESCU, STRĂMUTAT
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis ieri cererea de strămutare formulată de finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu. Astfel, dosarul în care omul de afaceri este judecat pentru corupţie va fi strămutat de la Tribunalul Argeş la cel din Prahova. Avocatul lui Cornel Penescu a susţinut în faţa magistraţilor de la instanţa supremă că cererea clientului său este justificată. El a motivat acest lucru prin faptul că în ziarul Top, al cărui patron este Penescu, au apărut mai multe articole critice la adresa unor judecători din Argeş, fapt care ar putea influenţa imparţialitatea magistraţilor. (Elly Cârstea)

NEGOCIERI LA RAPID
Un grup de investitori germani negociază cu George Copos preluarea pachetului majoritar de acţiuni al SC FC Rapid SA. Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucureşti al oamenilor de afaceri, estimează că finalizarea tranzacţiei se va produce în patru-şase săptămâni. "În ultimele zile au avut loc negocieri pentru eventuala preluare a FC Rapid de un grup de oameni de afaceri din Germania. Nu este este vorba despre o persoană, ci despre un grup", a spus Mihai Voiculescu. Acesta a mai adăugat că este vorba despre preluarea în totalitate a acţiunilor deţinute de George Copos, iar preţul se va stabili în ultima parte a negocierilor.

ROBBEN, LA BAYERN

Potrivit presei spaniole, Real Madrid a ajuns la un acord cu Bayern München în ceea ce priveşte transferul lui Arjen Robben. Olandezul va ajunge la formaţia bavareză în schimbul sumei de 25 de milioane de euro. Cele două cluburi au ajuns la o înţelegere în urma unei discuţii telefonice între preşedintele lui Real, Florentino Perez, tatăl jucătorului şi Karl-Heinz Rummenigge. Sosirea lui Robben pe "Allianz Arena" ar putea facilita plecarea lui Frank Ribery spre Madrid. Francezul nu se înţelege cu antrenorul Louis van Gaal şi ar fi fericit să ajungă în Spania. Cel mai probabil însă tranzacţia va avea loc vara viitoare.

PLATINI, PRO ARBITRI
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că jucătorul lui Arsenal, Eduardo, ar putea fi suspendat pentru simulare, dar că preferă introducerea unui număr mai mare de arbitri la meciuri, pentru a fi evitate astfel de proceduri. "Cred că atunci când arbitrii vor putea supraveghea mai bine meciurile, jucătorii nu vor mai simula. De zece ani mă zbat să ajut mai bine arbitrajul, decât să mă bazez pe proceduri pentru a corecta greşeli care se văd la televizor", a explicat Platini. Scoţienii de la Celtic au cerut UEFA să îl sancţioneze pe Eduardo, care a simulat un fault în careu, obţinând un penalty, în play-off-ul UCL.

×
Subiecte în articol: sport