x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Sep 2009   •   00:00

2 septembrie 2009



SALARIU CRESCĂTOR
Transferat luni la AS Roma de la Dinamo în schimbul a 1,5 milioane euro, portarul Bogdan Lobonţ va avea un salariu de 500.000 de euro în acest sezon, contractul urmând să se încheie la 30 iunie 2010. În cazul în care oficialii grupării din capitala Italiei vor fi mulţumiţi de serviciile sale, vor activa clauza de prelungire a înţelegerii, care prevede ca Lobonţ să rămână la Roma încă trei ani, în timp ce salariul său va creşte treptat. Goalkeeper-ul ar încasa mai întâi 800.000 de euro, apoi 900.000, pentru ca în ultima ediţie prevăzută în contract, 2012/2013, să fie plătit cu un milion de euro.

BELLU, NUMIT DIRECTOR
COSR l-a numit ieri pe Octavian Bellu în funcţia de director al Academiei Olimpice de Excelenţă, fostul secretar de stat din MTS urmând să aibă atribuţii de strategie privind planificarea ciclurilor olimpice din 2012 şi 2016. Desemnat de Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai de succes antrenor de gimnastică din lume, Octavian Bellu are în palmares nu mai puţin de 279 de medalii, cucerite de sportivele sale la JO, CM şi CE. Dintre acestea, 16 medalii sunt de aur, fiind obţinute alături de Mariana Bitang, cei doi aducând României două titluri olimpice şi cinci mondiale.

TRANSFERURI LA IAŞI
Luni seară, cu puţin înainte de încheierea perioadei de transferuri, gruparea din Copou i-a legitimat pe Marius Croitoru şi Viorel Frunză, ambii semnând până în iarnă, cu drept de prelungire. "Grigoraş mi-a spus că cei doi jucători au ajuns fizic la un nivel bun şi va conta pe ei la următoarele meciuri. Dacă vor confirma încrederea noastră, atunci vom prelungi aceste colaborări. Sperăm să ne ajute să depăşim pasa mai puţin favorabilă", a declarat preşedintele moldovenilor, Sorin Boca. Croitoru a venit la Iaşi din postura de jucător liber, după ce şi-a reziliat contractul cu Steaua Bucureşti.

HADNAGY E OPTIMIST
Atacantul braşovean Attila Hadnagy crede că formaţia de sub Tâmpa ocupă pe merit prima poziţie a clasamentului după cele cinci etape scurse din actuala ediţie de campionat. "Am jucat toate meciurile pe teren şi am câştigat pe merit, dar acum trebuie să facem totul pentru a ne menţine acolo. Să dea Dumnezeu să fim în frunte şi în returul campionatului. Nu vreau să fac poză cu clasamentul acum, ci după finalul returului. În ceea ce mă priveşte, sper doar să marchez cât mai multe goluri, dacă se poate în fiecare meci, şi să-mi ajut astfel echipa să câştige cât mai des", a spus Hadnagy.

×
Subiecte în articol: sport