x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Sep 2009   •   00:00

3 septembrie 2009



UCRAINA
Antrenorul român al formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, nu va mai fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, după cea suferită în urmă cu o lună şi jumătate, ca urmare a unui preinfarct cauzat de înfundarea unei artere. "Am auzit că în ţară se vorbeşte că trebuie să mă mai operez o dată, dar mă simt bine, am slăbit şase kilograme şi acum sunt la greutatea pe care mi-au indicat-o medicii. Voi mai face zilele acestea un control, dar nici vorbă de încă o intervenţie chirurgicală", a declarat Il Luce. Lucescu senior a fost operat la inimă la data de 15 iulie, la Doneţk, medicii montându-i un by-pass.

US OPEN
Victor Crivoi şi Monica Niculescu au părăsit din primul tur întrecerea de la Flushing Meadow. Prezent în premieră pe tabloul principal al US Open, Crivoi a fost învins în trei seturi, 3-6, 0-6, 6-7 (2), de chilianul Paul Capdeville, în vreme ce, Niculescu a cedat, scor 4-6, 2-6, în faţa americancei Shenay Perry.
La dublu, Andrei Pavel şi Horia Tecău au trecut în turul secund după ce i-au depăşit, scor 6-3, 6-4, pe francezii Nicolas Mahut şi Paul Henri Mathieu. În schimb, Victor Hănescu şi Gabriel Trifu au părăsit competiţia, fiind învinşi, scor 6-7 (13), 6-7 (4), de cehul Lukas Dlouhy şi de indianul Leander Paes.

CM BOX
Pugiliştii români Traian Lupu şi Răzvan Cojanu s-au calificat în turul al doilea la Campionatele Mondiale de box, care se desfăşoară în perioada 1-12 septembrie, în Italia, la Milano. La categoria 64 de kilograme, l-a învins la puncte, 12-5, pe irlandezul Philip Sutcliff, în vreme ce în cadrul categoriei supergrea (+91 kg), Cojanu a trecut de togolezul Agbonso Ayaouri, după ce acesta din urmă a fost descalificat. Traian Lupu va boxa în turul următor vineri, cu mongolezul Munkh Uranchimeg, iar Răzvan Cojanu îl va întâlni luni pe ucraineanul Roman Kapitonenko. Delegaţia României la CM numără şase sportivi.

OLIMPISM
Raportul pentru evaluarea Jocurilor Olimpice de vară din 2016, publicat ieri de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), arată că desemnarea oraşului-gazdă va avea loc la 2 octombrie anul acesta. Anunţul se va face la a 121-a sesiune a CIO, care va avea loc în Danemarca, la Copenhaga. Cele patru oraşe care au fost analizate de CIO în vederea organizării JO 2016 sunt: Chicago (SUA), Tokyo (Japonia), Rio de Janeiro (Brazilia) şi Madrid (Spania). Acestea au fost vizitate de Nawal El Moutawakel, preşedintele Comisiei de Evaluare. Jocurile Olimpice de vară de anul viitor se vor desfăşura în Anglia, la Londra.

×
Subiecte în articol: sport