x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Sep 2009   •   00:00

8 septembrie 2009



LIGA I
Stadionul "Giuleşti - Valentin Stănescu" va găzdui duminică două meciuri din etapa a 6-a a Ligii I. LPF a decis ca partida FC Timişoara - Astra Ploieşti să se dispute, duminică, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe stadionul de lângă Podul Grant. Schimbarea a intervenit din cauza întârzierii lucrărilor de modernizare la gazonul Stadionului "Dan Păltinişanu". Interesant este că şi Rapidul va evolua pe teren propriu împotriva lui FC Vaslui, tot duminică, dar de la ora 18:00. De asemenea, LPF a hotărât să reprogrameze partida Gaz Metan Mediaş - Steaua. Meciul va avea loc duminică, de la ora 20:00, deşi iniţial fusese anunţat pentru sâmbătă, de la ora 20:45.

HANDBAL
Echipa naţională de handbal masculin a României se va reuni la 14 septembrie, la Oradea, în vederea partidei cu Ungaria, organizată în memoria lui Marian Cozma. Cei 19 jucători convocaţi sunt: Ionuţ Stănescu, Mihai Popescu (portari); Alexandru Sabou, Alexandru Asoltanei (extreme stânga); Marius Novanc, Iulian Stamate, Paul Giotoiu (pivoţi); Valentin Ghionea, Ionuţ Georgescu, Andrei Mihalcea (extreme dreapta); Alin Şania, Alexandru Csepreghi, Alexandru Stamate, Alexandru Şimicu (interi stânga); Mihai Rohozneanu, Cristian Fenici, Marius Stavrositu (centri); Daniel Mureşan, Ioan Stan (interi dreapta). Meciul amical România - Ungaria va avea loc la 19 septembrie.

TENIS
Sorana Cârstea şi Caroline Wozniacki au ratat calificarea în sferturile probei de dublu feminin de la US Open, fiind învinse de surorile Serena şi Venus Williams, cu scorul de 6-4, 6-2. În optimile turneului de simplu feminin, jucătoarea belgiană Kim Clijsters, beneficiară a unui wild-card, a eliminat-o pe americanca Venus Williams, cap de serie numărul 3, scor 6-0, 0-6, 6-4. De asemenea, italianca Flavia Pennetta a trecut cu 3-6, 7-6, 6-0 de rusoaica Vera Zvonareva. La masculin, francezul Gilles Simon a fost nevoit să abandoneze în meciul cu spaniolul Juan Carlos Ferrero, la scorul de 1-6, 6-4, 7-6, 1-0. Simon va rata probabil şi prezenţa la BCR Open România.

ATLETISM
Antrenorul naţionalei sud-africane de atletism, Wilfred Daniels, a demisionat invocând "tratamentul revoltător" la care a fost supusă campioana mondială la 800 de metri, Caster Semenya, de către federaţia din ţara sa. Daniels a spus că atleta de 18 ani, suspectată că ar fi hermafrodită, a fost testată în Africa de Sud, înainte de CM de la Berlin, fără ca ea să fie informată cu privire la scopul acestor teste. "I-au cerut lui Caster să meargă la o clinică din Pretoria, dar nu i-au explicat concret despre ce control este vorba. I-au spus că este un test de urină şi de sânge. De fapt era vorba de un fel de verificare a identităţii sale sexuale", a spus antrenorul.

×
Subiecte în articol: sport