x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Oct 2009   •   00:00

7 octombrie 2009



DOLIU ÎN FOTBAL
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi ministru al Sportului, Mircea Angelescu, a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 71 de ani. Trupul neînsufleţit al lui Mircea Angelescu va fi depus astăzi la capela cimitirului Sfânta Vineri din Bucureşti, înmormântarea urmând să aibă loc joi, în jurul prânzului. Născut în anul 1938, Mircea Angelescu a fost preşedintele FRF în anii 1969-1975 şi 1986-1989, ministru al Sportului în 1990 şi primul preşedinte al LPF, între 1992 şi 1996. În anul 2008 el a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I.  

LINIŞTE ÎN BANAT
Învingătoare în ultimul meci din etapa 9-a a Ligii 1, 3-0 în deplasare cu Internaţional Curtea de Argeş, FC Timişoara a urcat pe locul 4 al clasamentului, la un punct în spatele liderului, Rapid. "Această victorie ne aduce liniştea necesară pregătirii meciurilor din campionat şi din Europa League. După jocul cu Dinamo Zagreb nu m-am temut că îmi voi pierde postul. Chiar am discutat cu Marian Iancu despre un proiect pe termen mediu şi lung, pentru a crea o echipă competitivă, de nivel european", a declarat antrenorul Ioan Ovidiu Sabău. Fotbaliştii bănăţeni  au primit trei zile libere.

ROMAN, LA RECUPERARE

Internaţionalul Mihai Roman va intra în cel mult patru zile în programul normal de pregătire al echipei FC Braşov, existând şanse să poată fi folosit în meciul cu Dinamo, din etapa a 10-a a Ligii 1. Roman nu a mai jucat de la începutul lunii septembrie, când a suferit o ruptură musculară în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ. El a revenit la antrenamente, dar momentan execută doar exerciţii de recuperare sub supravegherea preparatorului fizic al echipei. Antrenorul Viorel Moldovan speră ca alţi doi jucători, Rui Duarte şi Dorel Zaharia, care au suferit accidentări minore, să fie şi ei recuperaţi.

RIBERY, INDISPONIBIL

Reprezentativa de fotbal a Franţei nu va putea conta pe serviciile lui Frank Ribery la ultimele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor. Atacantul lui Bayern München are probleme la tendonul rotulian al genunchiului stâng şi a părăsit deja cantonamentul echipei naţionale. În locul lui Ribery, selecţionerul Raymond Domenech l-a convocat pe Gomis, de la Lyon. Aflată pe locul al doilea în grupa a 7-a de calificare, din care face parte şi România, Franţa întâlneşte Insulele Feroe, sâmbătă, la Guingamp, iar miercuri, 14 octombrie, va primi vizita Austriei, la Saint-Denis.

×
Subiecte în articol: sport