x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Oct 2009   •   00:00

16 octombrie 2009



CM DE GIMNASTICĂ
Românca Ana Porgras a fost surpriza concursului de calificare din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Londra, ea reuşind să-şi asigure prezenţa în patru finale. Eleva lui Nicolae Forminte a obţinut 57,300 de puncte la individual compus, al doilea rezultat după cel al americancei Rebecca Bross (57,400), şi va lupta pentru o medalie în finala de azi. Porgras a fost prima la bârnă (14,850), a treia la sol (14,175) şi a 7-a la paralele (14,575), finalele la aceste aparate urmând să se dispute sâmbătă şi duminică. În schimb, Ana Maria Tămârjan a avut o evoluţie oscilantă, reuşind să se califice doar la individual compus.

DEBUT CONVINGĂTOR
Naţionala feminină de handbal a României a învins Portugalia cu scorul de 37-23, în primul meci din preliminariile Campionatului European din 2010, care s-a disputat la Sighişoara. Golurile echipei noastre au fost înscrise de Vărzaru (6), Manea (5), Maier (4), Amariei (4), Stanca (3), Lecuşanu (3), Moldovan (3), Puşcaşu (2), Vădineanu (2), Neagu (2), Elisei (2) şi Tivadar (1). România este repartizată în grupa 1 a preliminariilor, din care mai fac parte Elveţia şi Ucraina. Sâmbătă, tricolorele vor întâlni, în deplasare, echipa Elveţiei. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi organizat în Danemarca şi Norvegia.

CEHIA, FĂRĂ ANTRENOR
Preşedintele Federaţiei Cehe de Fotbal, Ivan Hasek, a anunţat că renunţă la funcţia de selecţioner, pe care o ocupa provizoriu, după ce echipa sa a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2010. "A fost ultimul meci la conducerea echipei naţionale", a spus Hasek după meciul Cehia - Irlanda de Nord 0-0, din ultima etapă a preliminariilor. Fundaşul Marek Jankulovski , în vârstă de 32 de ani, şi-a anunţat şi el retragerea, pentru a face loc unor jucători mai tineri. Fotbalistul lui AC Milan a adunat 77 de meciuri şi 11 goluri în tricoul naţionalei, cu care a participat la Campionatele Europene din 2000 şi 2004 şi la Cupa Mondială din 2006.

ÎNCĂLZIRE CU TINERETUL
Înaintea partide din deplasare, cu FC Braşov, antrenorul lui Dinamo, Ion Marin, a programat un meci de verificare în compania echipei secunde. Scorul a fost 3-0 pentru "câinii mari", golurile fiind marcate de Alexe, Mendy şi Dumitrescu. Tehnicianul dinamovist nu i-a folosit pe Bratu şi Marius Niculae, abia reveniţi după accidentări, "Săpăligă" sperând însă să-i aibe la dispoziţie duminică. Altfel, după ce echipa a fost sancţionată cu suspendarea terenului pentru o etapă, în urma comportamentului fanilor la meciul cu Pandurii, oficialii au cerut anularea pedepsei. Comisia de Disciplină a LPF a amânat însă cazul pentru data de 21 octombrie.

×
Subiecte în articol: sport