x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Oct 2009   •   00:00

17 octombrie 2009



CALIFICARE LA JUNIORI
Reprezentativa de juniori "under 19" a României, antrenată de Cristian Sava, a obţinut joi calificarea în Turul de Elită al Campionatului European, ediţia 2009/2010. Turul de Elită reprezintă al doilea şi ultimul tur preliminar al Campionatului European. În Austria, în cadrul mini-turneului contând pentru grupa a 6-a a primului tur preliminar, România a înregistrat următoarele rezultate: 0-3 cu Scoţia, 4-0 cu Austria şi, joi, 1-0 contra Armeniei (gol Stoian, în minutul 13, din penalty). "Tricolorii mici" au acumulat şase puncte şi au încheiat grupa pe locul doi, la egalitate de puncte cu Scoţia (câştigătoarea grupei) şi Austria (ocupantă a locului trei). Turneele de calificare pentru CE din Franţa vor avea loc în primăvara anului viitor.

HCM JOACĂ LA VICTORIE

Echipa masculină de handbal HCM Constanţa dispută astăzi, la Buzău (ora 16:15, în direct la Sport.ro), cel de-al treilea meci din grupa A a Ligii Campionilor, în compania formaţiei ungare Pick Szeged, la care este legitimat internaţionalul român Valentin Ghionea. Victoria obţinută în runda precedentă în faţa francezilor de la Montpellier le-a dat încredere constănţenilor, pe care un nou succes i-ar apropia şi mai mult de calificarea în optimile de finală ale competiţiei. În turul doi al Cupei EHF, UCM Reşiţa joacă duminică, în deplasare, împotriva campioanei Cehiei, HCM Karvina, pe care în tur a învins-o cu 40-32. "Adversarii s-au arătat optimişti în privinţa recuperării diferenţei. Mergem la victorie, nu cu gândul de a pierde la mai puţin de 8 goluri", a declarat antrenorul Aihan Omer, care însă nu va lua loc pe bancă, deoarece este suspendat de EHF din toate competiţiile internaţionale.

NAŢIONALA, ÎN CĂDERE LIBERĂ
La capătul unei campanii dezastruoase de calificare, pe care a încheiat-o pe locul 5, devansând doar reprezentativa Insulelor Feroe, naţionala României, antrenată de Răzvan Lucescu (foto) s-a prăbuşit pe locul 36 în clasamentul FIFA-Coca Cola, cu 752 de puncte. Aceasta este cea mai slabă clasare din istorie, precedenta poziţie negativă fiind locul 24, înregistrată în august 2004. Lideră în clasamentul FIFA se menţine reprezentativa Braziliei, care devansează naţionalele Spaniei şi Olandei.

STĂNESCU, ÎN ITALIA

Baschetbalistul stelist Virgil Stănescu s-a transferat joi la formaţia italiană de primă divizie Banca Tercas Teramo, pivotul semnând un contract valabil până în vară cu echipa care a încheiat pe locul trei campionatul din Peninsulă. În vârstă de 32 de ani, Stănescu a evoluat de-a lungul carierei în România, Belgia, Turcia, Germania, Rusia şi Kuweit, jucând în acest început de sezon pentru Steaua Bucureşti în trei meciuri de Divizia A, două de Cupa României şi unul de Liga Balcanică. Deşi până nu demult a fost căpitanul echipei naţionale a României, Stănescu n-a mai fost convocat în ultimul timp de actualul selecţioner, Dan Calancea.

FC BRAŞOV - DINAMO
Fanii bucureşteni vor intra la meci doar dacă vor avea asupra lor actul de identitate. După ce a refuzat propunerea şefilor "roş-albilor" ca partida să fie condusă de arbitri străini, aceasta fiind încredinţată unei brigăzi autohtone, cu Cristi Balaj la centru, Dinu Gheorghe şi-a îndreptat atenţia spre fanii bucureşteni: "Le vom da 650 de bilete în sectorul rezervat lor, dar numai dacă vom avea, cu semnătură, CNP-ul fiecăruia dintre ei."

×
Subiecte în articol: sport