x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Oct 2009   •   00:00

19 octombrie 2009



PANDURII TÂRGU JIU - GAZ METAN MEDIAŞ 0-0
Tehnicianul formaţiei din Târgu Jiu l-a atacat dur după meci pe arbitrul Teo Crăciunescu, reproşându-i acestuia că îl persecută la meciuri. Fără să-şi acuze jucătorii după egalul cu Gaz Metan, Cârţu şi-a vărsat nervii pe arbitrul Teo Crăciunescu. "Pentru că tatăl său mi-a fost naş la nuntă acum 27 de ani, acest băiat mă persecută la fiecare partidă, ca să nu poată fi suspectat că mă favorizează. Eu sunt prieten cu Ion Crăciunescu de copii, am crescut şi am jucat la juniorii Craiovei împreună, dar atâta tot. N-avem o mare relaţie în prezent. La fiecare meci când mă arbitrează, Teo Crăciunescu parcă e ameţit", a spus Cârţu.

CU GĂNDUL LA STEAUA
Tehnicianul german al lui Fenerbahce Instanbul, Christoph Daum, crede că "dubla" cu Steaua din etapele 3 şi 4 ale grupei H din Europa League va fi decisivă pentru calificarea în fazele superioare. Turcii vor evolua joi, 22 octombrie, pe stadionul din Ghencea, în timp ce returul este programat la 5 noiembrie, la Istanbul. "Meciurile pe care le vom juca împotriva Stelei vor fi determinante. Vrem să câştigăm şi să avem succes pe toate fronturile. Totodată, ar trebui să ne recuperăm şi punctele pierdute acasă cu Twente. N-am pornit strălucit în această campanie europeană, dar încă depinde numai de noi să îndreptăm situaţia. Ne trebuie mult un rezultat pozitiv la Bucureşti, cu Steaua", a spus Daum.

VICTORIE NOUĂ PENTRU HCM
Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a reuşit a doua victorie consecutivă în grupa A a Ligii Campionilor. Sâmbătă seară, la Buzău, HCM a trecut cu 32-30 (17-16) de formaţia ungară Pick Szeged, unde evoluează Valentin Ghionea. Constănţenii au început slab meciul, cu cinci minute înainte de final fiind conduşi cu 15-10. Până la final însă, elevii lui Zoran Kurtes n-au mai lăsat jocul din mână, fiind ajutaţi şi de câteva intervenţii de excepţie ale portarului Rudi Stănescu. Pentru HCM au marcat Toma (9), Csepreghi, Florin Nicolae (4), Băiceanu, Dimache, Sadoveac (3), Pavlovic, Sabou şi Schuch (2). "Am început slab, n-am intrat foarte bine în joc, cu multe greşeli neforţate şi cu multe ratări, dar am gestionat foarte bine sfârşitul primei reprize şi începutul celei de-a doua", a declarat antrenorul secund al lui HCM Constanţa, Eden Hairi.

CHIVU DA, MUTU BA
Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a fost integralist sâmbătă seară în victoria zdrobitoare cu Genoa, 5-0 (3-0), în timp ce Adrian Mutu n-a evoluat pentru Fiorentina decât din minutul 69 al egalului scos în deplasarea de la Torino, contra lui Juventus (1-1). Într-un meci care nu i-a ridicat probleme, Chivu a fost exact şi a urcat destul de mult în ofensivă, fiind unul dintre remarcaţii presei italiene. În ceea ce-l priveşte pe Mutu, acesta a pierdut din nou duelul cu mai tânărul Jovetici, preferat de Cesare Prandelli pentru postul de titular.

PREVĂZĂTORI CU UNIREA
Managerul lui Glasgow Rangers, Walter Smith, a avertizat ieri că formaţia sa nu trebuie să se considere din start învingătoare în partida pe care o va susţine marţi seară, pe teren propriu, cu Unirea Urziceni. "Românii formează o echipă bună şi se pot considera ghinionişti că n-au învins-o pe Stuttgart. Îmi pare rău că în vară n-am mai jucat cu ei o partidă amicală, deşi la un moment dat era totul stabilit pentru acest lucru", a spus Smith. La rândul său, internaţionalul francez Jerome Rothen (foto) se teme de eventualele simulări ale elevilor lui Dan Petrescu: "Ştiu din proprie experienţă că mentalitatea echipelor româneşti şi italiene este ca jucătorii lor să cadă foarte uşor după orice contact".

×
Subiecte în articol: sport