x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Oct 2009   •   00:00

26 octombrie 2009



OLTCHIM, ÎNVINGĂTOARE
Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia spaniolă SD Itxako Estella, scor 27-24 (15-12), în meciul de debut din grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin. Pentru formaţia antrenată de Radu Voina au înscris: Maier - 7 goluri, Neagu - 4, Lecuşanu, Elisei Ardean şi Manea - câte 3, Stanca, Luca şi Shymkute - câte 2, Puşcaşu - unul. Următorul meci al Oltchimului va avea loc duminică, 1 noiembrie, pe teren propriu, cu Zvezda Zvenigorod, campioana en-titre a Rusiei. Din grupa C mai face parte ETO Gyor.

ROMĂNI ÎN EUROPA
Căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, a fost integralist sâmbătă, în meciul câştigat de echipa sa, Internazionale Milano, pe teren propriu, 2-1 cu Catania, în runda a 9-a a campionatului Italiei. Tot sâmbătă, în campionatul Ucrainei, ajuns la etapa a 11-a, Tiberiu Ghioane a intrat în minutul 60 al meciului Dnepr - Dinamo Kiev 0-2 şi a deschis scorul pentru vizitatori. În etapa a 10-a a primei ligi germane, un alt tricolor, atacantul Ciprian Marica, a evoluat pentru VfB Stuttgart în ultima jumătate de oră a partidei pierdute de şvabi, scor 0-1, la Hanovra.

GRIPA AMĂNĂ MECIUL
Derby-ul etapei a 10-a a campionatului Franţei, meciul dintre Olympique Marseille şi PSG, care ar fi trebuit să aibă loc aseară pe "Stade Velodrome", a fost amânat după un al treilea caz de gripă porcină (H1N1) descoperit la parizieni. Mijlocaşul formaţiei din capitala Franţei, Jeremy Clement, a fost diagnosticat pozitiv cu acest virus ieri dimineaţă, după Ludovic Giuly şi Mamadou Sakho, au anunţat oficiali ai lui PSG, care au adăugat că alţi doi jucători prezintă aceleaşi simptome. Unul dintre cei doi se pare că este atacantul Loris Arnaud.

DEMISIE LA GALAŢI
Campioana en-titre a României la volei feminin, CSU Metal Galaţi, a rămas fără preşedinte după ce Petre Deju, cel care ocupa această funcţie de trei ani, şi-a înaintat demisia. Deju şi-a motivat decizia prin faptul că gruparea de la Dunăre se confruntă cu mari probleme de ordin financiar, jucătoarele românce din lot nefiind plătite de cinci luni, iar stranierele echipei de două luni. "Situaţia este foarte neplăcută, nu avem cu cine să comunicăm, fiindcă nimeni din conducere nu răspunde la telefon", a admis antrenorul Metalului, Zoran Terdici.

×
Subiecte în articol: sport