x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Oct 2009   •   00:00

27 octombrie 2009



TENIS
Victor Crivoi s-a calificat în turul doi al turneului ATP de la Viena, dotat cu premii în valoare totală de 574.750 de euro. Jucătorul român a trecut ieri, în runda inaugurală, de cehul Jan Hernych, cu scorul de 6-3, 6-3. Pentru accederea în turul doi, Crivoi va primi 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 8.250 de euro. În clasamentul ATP, Victor Crivoi a urcat cinci poziţii şi se află acum pe locul 106, cu 509 puncte. Cel mai bine clasat român în această ierarhie este în continuare Victor Hănescu, pe locul 37, cu 1.021 de puncte. La feminin, Sorana Cârstea a coborât patru poziţii, până pe 43, cu 1.417 puncte, în timp ce Alexandra Dulgheru este clasată pe locul 52, acelaşi de săptămâna trecută, cu 1.248 de puncte.

BONFIM, APROAPE DE DRAMĂ
Ultima partidă a etapei a 11-a a Ligii I, CFR Cluj - FC Timişoara, scor 0-0, a fost întreruptă aproximativ două minute după ce o petardă aruncată din tribune a căzut lângă fundaşul Eder Bonfim. Jucătorul bănăţenilor a rămas întins la pământ, însă a putut continua meciul după ce a primit îngrjiri medicale. "M-am speriat foarte tare şi pe moment am avut probleme cu auzul. Bine că mi-am revenit repede", a spus Bonfim la final. Preşedintele bănăţenilor, Gheorghe Chivorchian, a declarat că petarda a fost aruncată de fani clujeni de la tribuna I: "Petarda care a explodat lângă Bonfim a venit din spatele meu. Nu ştiu dacă ar fi fost posibil să vină din galeria noastră, cel puţin asta e părerea mea". "Dinspre galleria lor a venit, şi acest lucru poate fi demonstrat prin faptul că nici un suporter clujean nu a avut vreo torţă sau vreo petardă la el", a replicat preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan.

DIN NOU ARBITRI STRĂINI

Cluburile FC Timişoara şi Steaua au trimis cereri la CCA prin care solicită o brigadă de arbitri din străinătate la partida care va avea loc duminică, în etapa a 12-a a Ligii I. Membrii comisiei au luat deja legătura cu mai multe federaţii străine, printre care cele din Italia, Spania, Franţa şi Germania, un răspuns urmând a fi primit în zilele următoare. Un alt meci din etapa a 12-a, care va fi condus de o brigadă din străinătate, este cel dintre Unirea Urziceni şi Universitatea Craiova.

A H1N1, LA BLACKBURN

Doi jucători de la Blackburn Rovers, David Dunn (foto) şi Chris Samba, au fost diagnosticaţi cu gripă A H1N1. Potrivit cotidianului Daily Mirror, cei doi au făcut o serie de analize duminică, existând pericolul să îi fi contaminat şi pe alţi colegi, care prezintă deja simptome ale bolii. "Două cazuri de gripă porcină au fost confirmate şi alţi componenţi ai echipei s-au plâns că au simptome", a anunţat clubul englez. În Franţa, partida Marseille - PSG, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, a fost amânată după ce trei jucători ai oaspeţilor, Jeremy Clement, Ludovic Giuly şi Mamadou Sakho, au fost diagnosticaţi pozitiv cu virusul A H1N1

LPF - Alegeri la 16.11

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri că alegerile pentru funcţia de preşedinte vor avea loc la 16 noiembrie, în cadrul Adunării Generale ordinare. În cadrul aceleiaşi şedinţe de la sediul LPF va avea loc şi alegerea celor doi vicepreşedinţi, care, conform statutului, vor fi propuşi de noul preşedinte. De asemenea, va avea loc numirea de către preşedintele ales a secretarului general al LPF şi a directorului economic şi confirmarea lor de către Adunarea Generală. Membrii afiliaţi pot depune propunerile de candidaţi pentru funcţia de preşedinte al LPF la secretariatul general al instituţiei, însoţite de acordul scris al candidatului, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală.

×
Subiecte în articol: sport