x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Noi 2009   •   00:00

2 octombrie 2009



FRANŢA, ETAPA A 12-A
Rezultate înregistrate în etapa a 12-a din Ligue 1: Lens - Lorient 1-1 (Eduardo '49/Sosa '42), Olympique Marseille - Toulouse 1-1 (Brandao '75/Sissoko '28), Auxerre - Montpellier 2-1 (Jelen '16, '29/Dzodici '90+2) - La gazde, Daniel Niculae a fost titular, fiind schimbat în minutul 89. Girondins Bordeaux - AS Monaco 1-0 (Planus '62), Grenoble - Lille 0-2 (Cabaye '27, Gervinho '90), Boulogne - Nancy 1-2 (Cuvillier '16/Dia '10, Hadji '81), Saint-Etienne - Olympique Lyon 0-1 (Gomis '83). Ieri s-a jucat meciurile Rennes - Valenciennes, Nice - Le Mans şi Sochaux - PSG. Clasament: 1. Bordeaux 25p, 2. Olympique Lyon 23p, 3. Monaco 21p.

STEAUA, CUPĂ LA RUGBY

Steaua Bucureşti a câştigat ediţia din acest an a Cupei României la rugby, după ce s-a impus în finala disputată pe Stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 27-15 (13-3), în faţa Farului Constanţa. Punctele "roş-albaştrilor" au fost reuşite de Băsălău, Marinescu, Dascălu (toţi câte un eseu) şi Vlaicu (două lovituri de pedeapsă şi trei transformări), în timp ce învinşii au punctat prin Natriaşvili şi Lazăr (ambii câte un eseu) şi Ben Aoina (o lovitură de pedeapsă şi o transformare). Înaintea partidei, antrenorul Stelei, Marin Moţ, fusese nemulţumit de desemnarea arbitrului Horaţiu Bărgăunaş, despre care a spus că este "din grădina lui Dinamo".

VICTORIE RULMENTUL

Rulmentul Braşov a învins pe HCM Baia Mare cu 31-26 în prima manşă a turul 3 al Cupei EHF. Antrenorul Rulmentului, Herbert Muller, nu a făcut nici o schimbare în primele 50 de minute, având la dispoziţie doar opt jucătoare de câmp, dintre care una, Georgeta Vîrtic, s-a accidentat la încălzire. Vârtic a fost folosită doar pe final, în apărare. "Echipa a luptat până în ultima secundă şi am meritat această victorie la cinci goluri. S-a accidentat Vîrtic la încălzire, Moni Gogîrlă are un deget umflat şi probleme cu genunchiul, dar toate fetele au luptat extraordinar", a declarat Muller la final. Returul este programat la 7 noiembrie, la Baia Mare.

ANDERLECHT, ÎN FORMĂ

Anderlecht Bruxelles a învins cu 2-0 pe Lokeren, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 13-a a campionatului Belgiei, ultimul dinaintea întâlnirii cu FC Timişoara din Europa League. Golurile au fost înscrise de Lukaku ('33) şi Suarez ('65). Antrenorul lui Anderlecht, Ariel Jacobs, a folosit următoarea formulă de joc: Proto - Deschacht, Mazuch, Juhasz, Gillet - Biglia, Sare, Van Damme, Lukaku ('81 Frutos) - Kanu ('60 De Sutter), Suarez ('77 Chatelle). În etapa a 3-a a Grupei A a Europa League, FC Timişoara a terminat la egalitate cu Anderlecht, scor 0-0. Meciul retur dintre cele două echipe se va disputa la 5 noiembrie, în Belgia.

GLASGOW RANGERS

Atacantul Kenny Miller a declarat c' Glasgow Rangers vine la Bucure[ti determinat' s' c~[tige meciul cu Unirea Urziceni din Liga Campionilor. „Dac' batem Unirea [i Stuttgart am avea o [ans' bun' \naintea ultimului meci. Trebuie s' mergem la Bucure[ti s' c~[tig'm dac' vrem s' ne calific'm [i vom face totul pentru asta", a spus Miller. Meciul Unirea Urziceni - Glasgow Rangers va avea loc miercuri, de la ora 21:45, pe Stadionul „Steaua".

ALBA IULIA - CFR 1-1
Unirea Alba Iulia a reuşit ieri să scoată un punct pe teren propriu cu CFR Cluj, terminând cu 1-1 după ce Dâlbea a marcat cu un minut înainte de final pentru gazde, în timp ce pentru oaspeţi punctase Traore în minutul 56. "A fost un meci pe care nu meritam să-l pierdem, am jucat de la egal la egal cu fosta campioană a României, participantă în Europa League. Am reuşit cel mai superb gol al carierei. În momentul când am lovit balonul am simţit că portarul nu are nici o şansă", a spus autorul golului Unirii.


×
Subiecte în articol: sport