x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Noi 2009   •   00:00

24 noiembrie 2009



VASLUI - CFR CLUJ 2-0
Aruncat de Gigi Becali de la Steaua, Marius Lăcătuş face minuni la Vaslui. A ajuns la opt victorii consecutive, iar moldovenii sunt lideri, după succesul în faţa lui CFR Cluj. "Dacă vom avea aceeaşi atitudine şi în ultimele trei etape, atunci cu siguranţă vom termina în frunte", a declarat Lăcătuş. "Ne aşteptam la un meci dificil, Vasluiul este o echipă puternică. A obţinut o victorie meritată. Tot respectul pentru vasluieni", a recunoscut Andrea Mandorlini, tehnicianul clujenilor, superioritatea noului lider din Liga1.

DOLIU LA TIMIŞOARA

Fostul jucător şi preşedinte al clubului Poli Timişoara, Stelian Anghel, a încetat din viaţă ieri dimineaţă, după o lungă suferinţă, la vârsta de 57 de ani. El a evoluat pentru gruparea bănăţeană în perioada 1974-1985 şi ulterior a fost preşedinte al clubului vreme de un deceniu. Stelian Anghel a făcut parte din echipa care a câştigat Cupa României în 1980 şi care a eliminat pe MTK Budapesta şi pe Celtic Glasgow în cupele europene. Născut la Braşov, Stelian Anghel a bifat 287 de meciuri în primul eşalon, la Steagul Roşu şi la Poli Timişoara, pentru care a marcat 75 de goluri. El a fost selecţionat de patru ori în echipa naţională.

CARTONAŞ PENTRU PISICĂ
Portarul echipei croate Medjimurje Cakovec, Ivan Banovici, a primit un cartonaş galben sâmbătă, în timpul unui meci din campionatul Croaţiei, pentru că a scos din teren o pisică rătăcită, a anunţat presa croată. Incidentul a avut loc în minutul 20 al al partidei Sibenik - Medjimurje, scor 1-0. Banovici a observat că lângă poarta sa se plimba pe teren o pisică. Portarul a luat pisica în braţe şi a scos-o de pe teren, ducând-o până în apropierea tabelei de marcaj. Suporterii l-au ovaţionat pe Ivan Banovici pentru gestul său, dar arbitrul i-a acordat portarului un cartonaş galben, deoarece jucătorul a ieşit de pe teren fără permisiunea sa.

VICTORIE CU CROAŢIA
Naţionala feminină de handbal a României a ocupat locul al 3-lea la Mobelringen Cup, după victoria cu 28-26 obţinută în faţa Croaţiei. În precedentele jocuri, tricolorele suferiseră două înfrângeri: 31-33 cu Rusia şi 31-34 cu Norvegia. "După acest ultim test înaintea Campionatului Mondial trebuie să reţinem partea bună a lucrurilor. Au fost şi momente grele în jocul nostru chiar la ultimul meci, cu Croaţia, pe care l-am câştigat. Pentru mine, cel mai important lucru e că nu au apărut accidentări", a declarat antrenorul Radu Voina. Handbalistele vor pleca în China sâmbătă, Campionatul Mondial urmând să înceapă la 5 decembrie.

ARGINT LA HALTERE
Ninel Miculescu a cucerit medalia de argint la stilul smuls, categoria 69 kg, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Goyang (Coreea de Sud). El a ridicat 155 kg, fiind devansat de chinezul Liao Hui, care a ridicat 160 kg. Niculescu a ocupat locul 6 la aruncat, cu 173 kg, şi a fost al patrulea la total, cu 328 kg, doar două kilograme despărţindu-l de medalia de bronz. Ninel Miculescu a revenit în acest sezon după o suspendare de doi ani pentru dopaj, el reuşind să câştige o medalie de argint şi la Campionatele Europene de la Bucureşti. România va mai fi reprezentată la Goyan de fostul campion mondial Valeriu Calancea.

BISTRIŢA - BRAŞOV 2-1
Eliminată de braşoveni din Cupa României, Gloria Bistriţa s-a revanşat în campionat, impunându-se cu 2-1. "Cei care au avut foame mai mare de Cupa României s-au impus în Cupă şi au ajuns în semifinale, iar cei care au avut foame mai mare de puncte au câştigat în campionat", a spus antrenorul bistriţenilor, Florin Halagian. "Ne-au lipsit clarviziunea, luciditatea, inventivitatea. Mă aşteptam la mai mult de la jucătorii mei", a declarat Viorel Moldovan, tehnicianul oaspeţilor.

×
Subiecte în articol: editorial