x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Ian 2010   •   00:00

5 ianuarie 2010



AMICAL ÎNTRE ROMÂNI
Campioana Italiei, Internazionale Milano, unde evoluează Cristian Chivu, a susţinut un meci amical la Riad, în Arabia Saudită, contra lui Al Hilal, echipa antrenată de Jose Mourinho, impunându-se cu 1-0. La Inter, Cristi Chivu şi Denis Alibec au jucat toată repriza secundă, în timp ce Mirel Rădoi a evoluat titular pe întreaga durată la Al-Hilal. "Am trăit o experienţă frumoasă. Sunt jucători care fac parte din formaţia Primavera şi au avut acum posibilitatea să intre în teren", a declarat Chivu. Delegaţia lui Inter a fost primită, sâmbătă, de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Abdullah Bin Musaad Bin Abdull Aziz Al Saoud.

MARK WOTTE, LA CRAIOVA
Tehnicianul olandez Mark Wotte va fi noul antrenor al Universităţii Craiova, acesta ajungând ieri la un acord cu Adrian Mititelu privind preluarea echipei din această iarnă. Wotte, care va avea ca obiectiv evitarea retrogradării, se bucură de un CV impresionant, pregătind de-a lungul timpului formaţii precum Feyenoord, naţionala de tineret a Olandei, Den Haag, Utrecht, ultima oară aflându-se în Anglia, pe banca lui Southampton. Conform Voetbal International, Wotte va semna un contract valabil până în vară, iar în cazul în care cele două părţi vor fi mulţumite, înţelegerea se va prelungi şi pentru ediţia viitoare de campionat.

PRIMA ZI, PRIMUL DECES
Raliul Dakar 2010, care se desfăşoară în America de Sud din cauza ameninţărilor teroriste, a avut parte de o primă etapă neagră, după ce o spectatoare grav rănită în timpul ieşirii în decor a unui concurent a decedat la spital.
Disputată între Buenos Aires şi Cordoba, etapa a fost umbrită de accidentul comis de echipajul germano-elveţian Mirco Schultis-Ulrich Leardi, care a lovit la kilometrul 75 un grup de spectatori, în afara persoanei decedate înregistrându-se alţi patru răniţi. Prima etapă a fost câştigată de spaniolul Nani Roma (BMW) la clasa auto şi de francez David Casteu (Sherco) la clasa moto.

REAL DUPĂ FABREGAS
Mijlocaşul spaniol al lui Arsenal, Cesc Fabregas, este dorit de Real Madrid, care intenţionează să le plătească londonezilor 45 de milioane de euro în schimbul jucătorului. Conform Marca, Fabregas i-ar fi transmis deja managerului Arsene Wenger că vrea să plece la finalul sezonului. Prin vânzarea sa, Arsenal şi-a putea relansa situaţia financiară, aflată într-o situaţie dificilă după construirea Stadionului "Emirates". Totodată, preşedintele lui Real, Florentino Perez, este conştient că transferul lui Cesc ar fi unul strategic, deoarece, pe lângă faptul că s-ar aduce un fotbalist de calitate, s-ar da o lovitură şi eternului rival, FC Barcelona.

×
Subiecte în articol: sport