x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Ian 2010   •   00:00

6 ianuarie 2010



ALARMĂ CU BOMBĂ
Arena care găzduieşte turneul de tenis de la Auckland a fost evacuată pentru scurt timp, după ce poliţia neozeelandeză a descoperit un rucsac suspect, abandonat în tribună. Proprietarul rucsacului a fost găsit rapid, iar meciurile au început cu o întârziere de 20 de minute. Turneul a fost perturbat şi de o manifestaţie antiisraeliană, opt persoane protestând faţă de prezenţa la competiţie a jucătoarei Shahar Peer. Aceasta a făcut pereche la dublu cu românca Edina Gallovits, cele două fiind eliminate în primul tur. La simplu, Raluca Olaru s-a calificat în turul 2, după victoria cu 6-2, 6-2 obţinută în faţa britanicei Elena Baltacha.

HIZO, LA "U" CLUJ
Fostul antrenor al Rapidului, Viorel Hizo, este noul manager general al echipei de ligă secundă Universitatea Cluj. "Aveam nevoie de un om cu experienţa domnului Hizo. I-am prezentat proiectul nostru şi a fost încântat că va reveni în fotbal să lucreze la o echipă care-şi propune promovarea în prima ligă, iar apoi atingerea primelor poziţii ale campionatului", a declarat Răzvan Dumitru, preşedintele clubului. În vârstă de 62 de ani, Hizo a demisionat de la Rapid după eliminarea din optimile de finală ale Cupei României. "U" Cluj se află pe locul 3 în seria secundă a Ligii a II-a, cu 29 de puncte, la 4 puncte în urma lui FCM Tg. Mureş.

EŞEC ÎN CUPA HOPMAN
În cel de-al doilea meci din grupa A a Cupei Hopman la tenis, competiţie pentru echipe mixte care are loc la Perth, România a fost învinsă de Spania cu 3-0. La simplu, Sorana Cârstea a cedat cu 6-4, 6-3 în faţa Mariei Jose Martinez Sanchez, iar Victor Hănescu a abandonat din cauza unei accidentări în meciul cu Tommy Robredo, la scorul de 6-3 pentru iberic. În aceste condiţii, jocul de dublu nu a mai avut loc. În primul meci, România învinsese Australia cu 2-1. Joi sunt programate ultimele întâlniri: România - SUA şi Australia - Spania. Lider al grupei este Spania, cu două victorii, urmată de România şi Australia, cu o victorie.

ELICOPTER PRĂBUŞIT
Etapa a 3-a a Raliului Dakar a fost marcată de un grav accident, un elicopter la bordul căruia se aflau doi ziarişti şi doi piloţi prăbuşindu-se într-un râu din nordul localităţii argentiniene Fiambala. Din fericie, nu au existat victime, ziariştii scăpând nevătămaţi, în timp ce piloţii au fost transportaţi la spital cu răni uşoare. Accidentul a avut loc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi, potrivit Ministerului Apărării, elicopterul nu avea acceptul de a tranzita zona. Acesta a fost cel de-al doilea incident petrecut în timpul Raliului Dakar, după ce, în prima zi, o spectatoare a fost lovită de o maşină şi a decedat.

×
Subiecte în articol: sport