x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Ian 2010   •   00:00

9 ianuarie 2010



BUGA A PLECAT LA XANTHI
Atacantul Rapidului Mugurel Buga a semnat ieri pentru gruparea de primă ligă din Grecia, Skoda Xanthi, locul 12 după 16 etape. Fostul jucător al giuleştenilor a ales să părăsească gruparea pregătită de Nicolae Manea în urma unui conflict cu principalul acţionar, George Copos, care îl anunţase că nu-l mai vrea la echipă. Buga urmează să fie prezentat oficial la formaţia elenă zilele următoare. În acelaşi timp, portarul campioanei Unirea Urziceni, Daniel Tudor, a optat pentru formaţia maghiară Kecskemeti, locul 13 în prima divizie, semnând un contract pe un an şi jumătate.

LIGA 1 MERGE LA CAN
Cinci fotbalişti din Liga 1 vor participa în perioada 10-31 ianuarie la Cupa Africii pe Naţiuni. Yssouf Kone (CFR Cluj / Burkina Faso), Dede (FC Timişoara / Angola), Akakpo (FC Vaslui / Togo), Ze Kalanga (Dinamo / Angola) şi Emmanuel Kone (Internaţional Curtea de Argeş / Coasta de Fildeş) au fost convocaţi la echipele lor naţionale în vederea competiţiei care va avea loc în Angola. La CAN vor fi prezenţi şi jucători de top din Europa: golgeterul din Premier League, Didier Drogba, cel mai bun marcator din Ligue 1, Gervinho, dar şi Samuel Eto'o, unul dintre cei mai buni jucători ai Interului.

OLIMPICII, VACCINAŢI
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a hotărât ca membrii lotului olimpic al României, care vor participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver în perioada 12-28 februarie, să fie vaccinaţi împotriva gripei cu virus A/H1N1. Astfel, cei peste 30 de sportivi care vor pleca în Canada vor fi imunizaţi prin intermediul medicului coordonator, Dan Tănase. De asemenea, membrii COSR recomandă tuturor federaţiilor sportive să recurgă la această măsură, ca modalitate de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa nouă în rândul sportivilor care sunt angrenaţi în cantonamente, deplasări sau concursuri.

OLTCHIM, MECI DECISIV
Echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea întâlneşte mâine (ora 19:00, Sport.ro) pe teren propriu pe SD Itxako (Spania), în etapa a 5-a din grupa C a Ligii Campionilor. Vâlcencele se află pe primul loc în clasament cu 6 puncte, o victorie în faţa ibericelor asigurându-le calificarea între cele mai bune opt echipe ale continentului. "Ne aşteaptă un meci greu, pe care trebuie neapărat să-l câştigăm. Îmi pare rău că nu vor juca Neagu şi Elisei, dar trebuie să ne descurcăm în orice condiţii", a declarat antrenorul Radu Voina. Obiectivul Oltchimului în acest sezon este calificarea în finala Ligii.

×
Subiecte în articol: sport