x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Ian 2010   •   00:00

13 ianuarie 2010



FC VASLUI, ÎN GERMANIA
Formaţia FC Vaslui a plecat ieri-dimineaţă în Germania, pentru primul stagiu de pregătire din pauza competiţională. Lotul cuprinde 25 de jucători şi se va cantona în staţiunea Goch, aceeaşi unde vasluienii s-au antrenat şi în urmă cu an. "Vom pune accent pe pregătirea fizică şi pe cea tactică, mai puţin pe jocuri amicale. Ne aşteaptă un retur de foc, cu multe meciuri, în campionat şi în cupă, şi de aceea trebuie ca jucătorii să fie foarte bine pregătiţi, pentru a face faţă şi a ne putea atinge obiectivele", a declarat antrenorul Marius Lăcătuş. Cantonamentul din Germania va dura zece zile. FC Vaslui va reveni în ţară la 22 ianuarie, peste trei zile urmând a pleca în Antalya.

CASILLAS, CEL MAI BUN
Spaniolul Iker Casillas de la Real Madrid a fost desemnat cel mai bun portar al anului 2009, conform unui sondaj al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Casillas a acumulat 230 de puncte, fiind urmat de italianul Gianluigi Buffon, de la Juventus Torino, cu 150 puncte, şi de brazilianul Julio Cesar (Inter Milano), cu 124 puncte. În Top 10 s-au mai clasat, în ordine, olandezul Edwin van der Sar (Manchester United), cehul Petr Cech (Chelsea), spaniolii Victor Valdes (Barcelona) şi Jose Manuel Reina (Liverpool), rusul Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova), americanul Tim Howard (Everton) şi germanul Rene Adler (Bayer Leverkusen).

ORAC, LA PANDURII
Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Liviu Ciubotariu, şi-a dat acordul ca fostul jucător al grupării gorjene Daniel Orac să participe la antrenamente, după ce acesta şi-a reziliat contractul cu formaţia Panthrakikos (Grecia). "El trebuie să discute mai întâi cu conducerea, să vedem în ce condiţii vine", a spus Ciubotariu. Fotbaliştii gorjeni s-au reunit luni, iar ieri au efectuat vizita medicală, de la care au lipsit Ionuţ Stancu, Ibon Arrieta şi Marko Basara. "Am avut o discuţie clară cu conducerea şi am decis că cei trei nu mai intră în vederile mele. Rămâne ca ei să-şi rezolve problemele mai departe cu clubul", a declarat tehnicianul grupării gorjene.

NAVAL RISCĂ EXCLUDEREA
Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia (LPFP) va depune plângere împotriva clubului Naval, care ar putea fi exclus din campionat pentru fals în acte. Gruparea este acuzată că, pentru a se putea înscrie în actuala ediţie de campionat, a furnizat în mai 2009 un act care demonstra că nu are datorii faţă de jucătorii săi, lucru care s-a dovedit a fi fals. În octombrie 2009, Comisia de disciplină a Ligii a condamnat clubul la plata unei amenzi de 10.000 de euro pentru "declaraţie falsă", sancţiune confirmată la 19 decembrie de Consiliul de Justiţie al federaţiei. LPFP a precizat că va aştepta o decizie a justiţiei înainte de a o exclude din campionat pe Naval, în prezent clasată pe locul 11.

×
Subiecte în articol: sport