x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Ian 2010   •   00:00

18 ianuarie 2010

LIVERPOOL, DOAR REMIZĂ
Adversara Unirii Urziceni în 16-imile de finală ale Europa League, FC Liverpool, a terminat la egalitate, 1-1, în meciul din deplasare cu Stoke City, din etapa a 22-a a Premier League. Fără Torres şi Gerrard, ambii accidentaţi, "cormoranii" au jucat slab, însă au reuşit să deschidă scorul în minutul 57, prin grecul Kyrgiakos, după o gafă monumentală a portarului gazdelor. Stoke a egalat în minutul 90, prin Huth, dar oaspeţii puteau pleca cu toate cele trei puncte dacă Kuyt nu ar fi nimerit bara în prelungiri. Liverpool se află pe locul 7 în clasament, iar postul antrenorului Rafa Benitez este în pericol. Meciurile dintre Unirea Urziceni şi FC Liverpool se vor disputa la 18 februarie, în Anglia, şi la 25 februarie, la Bucureşti.

RALIUL DAKAR
Francezul Cyril Despres (KTM), la clasa moto, şi spaniolul Carlos Sainz (Wolkswagen), la clasa auto, sunt câştigătorii Raliului Dakar 2010, care s-a disputat în Argentina şi Chile. Despres, ajuns la a treia victorie în această competiţie, a fost urmat în clasamentul final de norvegianul Pal Ullevalseter şi de chilianul Francisco Lopez. Sainz, fost campion mondial de raliuri, l-a devansat cu doar 2 minute şi 12 secunde pe coechipierul său Nasser Al-Attiyah, din Qatar, aceasta fiind cea mai mică diferenţă din istoria competiţiei. Locul al 3-lea a revenit americanului Mark Miller.

CUPA AFRICII
Echipa de fotbal a Egiptului s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie care are loc în Angola, în urma victoriei cu 2-0 obţinută în faţa Mozambicului, în etapa a doua a grupei C. Într-un alt meci, Nigeria a dispus cu 1-0 de Benin. Egipt, care este şi deţinătoarea trofeului, se află pe primul loc al clasamentului cu şase puncte, urmată de Nigeria cu trei puncte, Benin şi Mozambic cu un punct. Cel de-al doilea loc calificant se va decide în ultima etapă, când sunt programate meciurile Egipt - Benin şi Nigeria - Mozambic. În sferturi va juca şi Coasta de Fildeş, care a învins cu 3-1 Ghana, în grupa B. După retragerea reprezentativei statului Togo, în această grupă au rămas doar trei echipe. Înaintea ultimului meci, Ghana - Burkina Faso, în clasament conduce Nigeria cu patru puncte, urmată de Burkina Faso cu un punct şi de Ghana cu 0 puncte.

MARA, LA SALONIC
Mijlocaşul Bogdan Mara, care şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj la finalul anului trecut, a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Iraklis Salonic, ocupanta locului 12 în campionatul Greciei. "Sunt foarte bucuros pentru acest transfer. Aceasta a fost cea mai bună ofertă din toate punctele de vedere, chiar dacă am negociat şi cu alte echipe. Este singura echipă care m-a vrut cu adevărat", a declarat Bogdan Mara, care a mai fost dorit şi de Steaua. La Iraklis, echipă care încearcă în acest sezon să se salveze de la retrogradare, Mara va fi coleg cu Victoraş Iacob.

×
Subiecte în articol: sport