x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Ian 2010   •   00:00

18 ianuarie 2010



ACORD PENTRU COCIŞ
Răzvan Cociş a trecut testele medicale impuse de Portsmouth şi a ajuns la un acord cu responsabilii clubului asupra unui contract în valoare de 12.000 de lire sterline pe săptămână. Potrivit presei engleze, mijlocaşul român a efectuat testele în week-end, însă înţelegerea urmează să fie parafată după ce lui Portsmouth i se va ridica interdicţia la transferuri pe care a primit-o din cauza unor datorii de 10 milioane de lire sterline către alte cluburi. Răzvan Cociş (26 de ani) a mai evoluat la Universitatea Cluj (2001-2003), Şerif Tiraspol (2004-2007) şi Lokomotiv Moscova (2007-2009). Are 32 de prezenţe la naţională şi două goluri.

GROZAV, SPRE BELGIA
Atacantul Unirii Alba-Iulia, Gheorghe Grozav, aflat în negocieri cu echipa lui Ladislau Bölöni, Standard Liege, a declarat ieri, la plecarea spre Belgia, că speră să îşi demonstreze calităţile sub comanda antrenorului român. "Sper să mă acomodez cât mai repede, să ne înţelegem şi să semnez contractul. E un pas enorm pentru mine în fotbalul profesionist. Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos, iar Unirea să se salveze de la retrogradare", a spus Grozav. Internaţionalul de juniori a mai fost în probe la formaţia belgiană în vara lui 2009, însă atunci jucătorul a decis să revină acasă, deşi Standard era dispusă să-l transfere.

CRĂCIUNESCU, LOCUL 41
Ion Crăciunescu ocupă locul 41 în clasamentul all-time al arbitrilor, anunţat ieri de IFFHS. Crăciunescu a acumulat 11 puncte şi se află la egalitate cu mexicanul Arturo Brizio Carter, suedezul Bo Karlsson şi englezii Graham Poll şi Howard Webb. Primul loc este ocupat de fostul arbitru italian Pierluigi Collina (86 de puncte), urmat de germanul Markus Merk (65 de puncte) şi de danezul Peter Mikkelsen (62 de puncte). În top 10 se mai află arbitrii Sandor Puhl, Kim Milton Nielsen, Anders Frisk, Lubos Michel, Pierluigi Pairetto, Michel Vautrot şi Urs Meier. Clasamentul all-time cuprinde prestaţiile arbitrilor din perioada 1987-2009.

ADVERSARI TARI LA BARAJ
Câştigătoare a grupei preliminare de la Vantaa (Finlanda), naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul Campionatului Mondial din 2011. Tricolorii au învins în meciul decisiv Bosnia-Herţegovina, cu 29-26, după ce anterior trecuseră de Marea Britanie (36-27) şi de Finlanda (32-23). Alături de România s-au mai calificat Elveţia, Slovacia, Olanda, Grecia, Portugalia şi Lituania. Tragerea la sorţi va avea loc la 31 ianuarie, la Viena, meciurile de baraj fiind programate la 12/13 şi 19/20 iunie. Printre posibilele adversare ale tricolorilor se numără echipe puternice, precum Spania, Croaţia, Germania sau Polonia.

×
Subiecte în articol: sport