x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Apr 2010   •   00:00

14 aprilie 2010



"STEJARII", LA BOTOŞANI
Federaţia Română de Rugby a decis ca partida România - Ucraina/Lituania, contând pentru campania de recalificare la Cupa Mondială din 2011, să se dispute la Botoşani, la data de 5 iunie. "Stejarii" vor juca meciul tur, în deplasare, la 22 mai. De asemenea, preşedintele FRR, Alin Petrache, va avea, în această săptămână, o întâlnire cu autorităţile locale din Buzău pentru a stabili dacă următoarea partidă a echipei naţionale va putea avea loc pe Stadionul "Gloria". Pentru a se califica la CM, rugbiştii români vor mai trebui să treacă de selecţionata Tunisiei şi de învingătoarea partidei Uruguay - Kazahstan.

NESIGURANŢĂ LA CM
Un jurnalist brazilian, trimis special în Africa de Sud, a povestit că a fost agresat de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, lăsând să planeze îndoieli în privinţa măsurilor de securitate cu două luni înainte de începerea Mondialelor. "Centrul oraşului Johannesburg. În plină zi, la ieşirea din Carlton Center, unul dintre cele mai mari centre comerciale, am fost atacat de nouă bărbaţi înarmaţi, care m-au pus la pământ. Mi-au luat actele şi banii şi m-au lăsat în pace", a declarat Cristiano Dias, jurnalist la cotidianul Estado din Sao Paulo. El crede, însă, că brazilienii nu vor avea probleme, pentru că sunt obişnuiţi cu violenţa din marile oraşe.

SFATURILE LUI KAHN
Fostul portar al lui Bayern München, Oliver Kahn, le-a sugerat conducătorilor fostului său club să-l vândă pe francezul Franck Ribery în vară, pentru a transfera doi sau trei jucători "foarte utili". "Ar fi important să intre în contul clubului 50 sau 60 de milioane de euro. Aceşti bani ar putea ajuta la întărirea echipei prin transferul, de exemplu, a unui mijlocaş dreapta şi a unui fundaş central", i-a sfătuit Kahn pe responsabilii grupării bavareze. Dorit de Real Madrid, FC Barcelona şi Chelsea, Franck Ribery a anunţat deja că nu intenţionează să-şi continue cariera în Anglia, astfel că un transfer pe Stamford Bridge este exclus.

COŞMARUL LUI ADEBAYOR
Atacantul lui Manchester City, Emmanuel Adebayor, şi-a anunţat retragerea din naţionala statului Togo, la doar 26 de ani, pentru că nu poate uita coşmarul pe care l-a trăit în luna ianuarie. "Ca urmare a evenimentelor tragice de la Cupa Africii pe Naţiuni, în care doi compatrioţi ai mei au fost ucişi de terorişti, în Angola, am luat dificila decizie de a mă retrage din echipa naţională. Sunt în continuare afectat de evenimentele la care am fost martor în acea oribilă după-amiază", a spus jucătorul, într-un comunicat. Adebayor a adăugat că este mândru că a fost căpitanul naţionalei ţării sale, pentru care a evoluat timp de nouă ani.

×
Subiecte în articol: sport