x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Apr 2010   •   00:00

STEAUA, CÂŞTIGĂTOARE
Formaţia masculină de handbal Steaua MFA a învins ieri, pe teren propriu, cu scorul de 32-28 (14-10), echipa spaniolă Fraikin BM Grano­llers în prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor. Pentru Stea­ua au marcat: Stavrositu - 7 goluri, Geor­gescu, Novanc - câte 6, Răpciugă - 5, Vujadinovici, Cian - câte 4, Stamate, Dinescu, Savenco, Rudici -câ­te unul. La meciul disputat în Sala Polivalentă din Capitală au asistat aproximativ 5.000 de spectatori. Partida retur va avea loc la 2 mai, în Spania. În cealaltă semifinală: VfL Gummersbach (Germania) - Reyno de Navarra San Antonio (Spania) 30-26 (14-12).

ACUZAT DE FURT
Massimo Ferraris, fostul antrenor cu portarii al Astrei Ploieşti în manda­tul lui Nicolo Napoli, este suspectat că a spart o magazie a clubului. Potrivit directorului executiv al Astrei, Costel Lazăr, Ferraris a vrut să recupereze câteva obiecte perso­nale, însă magazionerului i s-a transmis să nu-i dea nimic până când foştii antrenori nu predau echipamentul de prezentare. Ieri, în jurul orei 12:00, lacătul magaziei a fost găsit spart, iar Ferraris a fost văzut urcându-se într-o maşină cu o sacoşă în mână. "Gestul e inexplicabil. Am chemat Poliţia, totul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere", a declarat Lazăr.


MUTU, LA FENER?
Suspendat pe o perioadă de nouă luni în urma cazului de dopaj cu sibutramină, Adrian Mutu ar şanse să se despartă în vară de Fiorentina. "El ştie că a lăsat echipa într-un mo­ment greu. Legat de viitorul său, ne vom întâlni cu conducerea şi se va evalua cea mai bună soluţie pentru toată lumea", a declarat an­trenorul Cesare Prandelli. De serviciile lui Mutu sunt interesate Fenerbahce, Galatasaray şi Ajax. Potrivit cotidianului turc Fanatik, Fener este dispusă să-i plătească Fiorentinei 5,8 milioane de euro pentru  transfer, iar jucătorului i s-a propus un contract de trei ani şi un salariu de 3,5 milioane de euro pe sezon.


MARICA, ÎN VÂNĂ
Atacantul Ciprian Marica a contribuit cu un gol şi cu o pasă decisivă la victoria cu 2-0 pe care Stuttgart a obţinut-o deplasare, la Bochum, în etapa a 32-a a Bundesligii. Românul, care a ajuns la opt reuşite în acest sezon, i-a pasat lui Cacau pentru golul de 1-0 ('14), şi a închis tabela patru minute mai târziu, fiind înlocuit în minutul 79. Stuttgart se află pe locul 6, cu 53 de puncte. În frunte, lupta pentru titlu se dă între Bayern şi Schalke, care au câte 64 de puncte, fiind despărţite de golave­raj. Schalke a învins cu 1-0 pe terenul lui Hertha, în timp ce Bayern s-a împiedicat la Monchengladbach, 1-1 cu Borussia.  


BĂTAIE LA ATENA
Finala Cupei Geciei, câştigată cu 1-0 de Panathinaikos Atena în faţa lui Aris Salonic, a fost perturbată de o serie de altercaţii violente între suporteri şi forţele de ordine, care s-au soldat cu rănirea a 18 poliţişti şi arestarea a 34 de fani. Incidentele au avut loc pe Stadionul Olimpic din Atena, înainte de începerea meciului, oamenii legii fiind obligaţi să intervină cu gaze lacrimogene asupra suporterilor lui Panathinaikos, care au aruncat cu petarde şi fumigene spre fanii echipei rivale. Şase poliţişti au fost spitalizaţi, dar starea lor nu este gravă. În total, au fost confiscate 654 de torţe, petarde şi fumigene.


FĂRĂ MEDALIE
Echipa masculină de gimnastică a României a ocupat locul 7 la Campionatele Europene de la Birmingham, fiind în afara podiumului pentru prima oară în ultimii zece ani. Fără Marian Drăgulescu, rămas acasă din cauza unei accidentări, reprezentanţii noştri au evoluat cu adevărat bine în finală doar la sări­turi, aparat la care au obţinut cel mai bun punctaj. Rezultatul este cu atât mai îngrijorător, cu cât sportivii din Rusia, Ucraina şi Belarus nu au putut ajunge la Birmingham din cauza restricţiilor de trafic aerian. La juniori, Andrei Muntean a cucerit medalia de aur la paralele, iar Adelin Kotrong a luat argintul la sol.

×
Subiecte în articol: sport