x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Apr 2010   •   00:00

27 aprilie 2010



LIGA CAMPIONILOR
Lyon şi Bayern München se bat în această seară pentru un loc în finala Ligii Campionilor. Bavarezii pleacă din postura de favoriţi după victoria cu 1-0 de pe "Allianz Arena". Ambele formaţii au probleme de efectiv. La francezi, Toulalan este suspendat, Bodmer accidentat, iar Cris incert. De partea cealaltă, Bayern va aborda meciul fără Timosciuk şi Ribery. Primul este indisponibil, iar cel de-al doilea, suspendat după cartonaşul roşu din tur.

În plus, Van Buyten şi Demichelis sunt incerţi. Partida de la Lyon va fi condusă la centru de elveţianul Massimo Busacca şi va fi transmisă în direct de TVR 1 de la ora 21:45.

EŞEC PENTRU ROMA
AS Roma a pierdut duminică seară, 1-2, pe "Olimpico" în faţa Sampdoriei, în etapa a 35-a din Serie A. Totti ('14) a deschis scorul pentru romani, iar Pazzini ('52 şi '85) a adus victoria genovezilor. Înfrângerea îi îndepărtează pe "giallorossi" de titlu. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Interul lui Chivu a revenit pe primul loc, cu 73 de puncte, în timp ce Roma a rămas la 71 de puncte. Într-o altă partidă a rundei, Lazio a învins cu 2-1, în deplasare, pe Genoa. Ştefan Radu a fost integralist, evoluţia sa fiind apreciată de presă. "A participat la faza ofensivă şi a fost harnic în apărare", a scris Datasport.

BRONZ LA CE DE JUDO
Echipa masculină de judo a României a câştigat medalia de bronz duminică, în ultima zi de competiţie la Campionatul European de la Viena. Sportivii români au fost învinşi de Polonia în grupa A, intrând în recalificări, unde au reuşit să-şi depăşească adversarii din Republica Moldova, în primul tur, şi Italia, în cel de-al doilea. Titlul european pe echipe a revenit Georgiei, care a învins Franţa în finală, în timp ce Rusia a reuşit să se claseze tot pe locul trei.

Medalia de bronz a băieţilor se adaugă celor două de aur câştigate la individual feminin de Alina Dumitru (48 de kilograme) şi Corina Căprioriu (57 de kilograme).

ALPINIST ACCIDENTAT
Alpinistul Teodor Tulpan, primul dintre românii care au atins Vârful Everest în expediţia din mai 2003, a suferit o fractură de coloană după o aterizare nereuşită cu parapanta. Din cauza unor rafale de vânt, Tulpan a efectuat manevre de aterizare forţată şi a căzut de la o înălţime de peste patru metri, suferind o fractură la vertebra L2. El urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la Cluj-Napoca. Teodor Tulpan este alpinistul care a realizat recordul pentru zbor cu parapanta la cea mai mare înălţime. Pe parcursul ascensiunii pe Everest, el a reuşit un zbor de 30 de minute la peste 7.080 m altitudine. (Dan Tomozei)

GIMNASTICĂ FEMININĂ
Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, va debuta mâine la Birmingham, unde a avut loc şi ediţia masculină din acest an. Lotul României deplasat la competiţia din Anglia este format din zece gimnaste: Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu (senioare) şi Diana Bulimar, Larisa Iordache, Anamaria Baicu, Maria Balea, Mădălina Neagu (junioare). Miercuri şi joi vor avea loc calificările, iar vineri este programat concursul individual-compus la junioare. Pe 1 mai are loc finala pe echipe la senioare, iar pe 2 mai, finalele pe aparate, la ambele categorii de vârstă.

×
Subiecte în articol: sport