x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mai 2010   •   00:00
STEAUA, ÎN TOP
Echipa de fotbal Steaua a coborât trei poziţii, până pe locul 47, în clasamentul pe luna aprilie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, dar rămâne cea mai bine clasată formaţie românească în această ierarhie. CFR Cluj se află pe locul 79, după un regres de zece locuri, Unirea Urziceni este pe poziţia 109, mai jos cu trei locuri faţă de ierarhia precedentă, iar Dinamo este a 114-a, în coborâre cu 24 de locuri. În clasament mai figu­rează FC Timişoara - locul 126 şi FC Braşov - locul 288. În frunte se află în continuare FC Barcelona, urmată de Estudiantes la Plata şi de Inter Milano.

AUR EUROPEAN
Amelia Racea este noua stea a gimnasticii româneşti, ea reuşind să câştige medalia de aur în proba de bârnă la CE de la Birmingham. Sportiva de 15 ani a fost doar rezervă la acest aparat, prezenţa sa în finală fiind posibilă datorită retragerii Anei Porgras, accidentată. Racea a profitat din plin de şansa ivită şi a obţinut cea mai mare notă (14,400), care i-a adus medalia de aur. Ea a fost însoţită pe podium de Raluca Haidu, care a luat bronzul. Alte două medalii de bronz au fost câştigate în concursul pe echipe şi la sol prin Diana Chelaru.

MESAJ DE LA LUCE
Antrenorul Mircea Lucescu a tri­mis o scrisoare de felicitare an­trenorului Roy Hodgson şi jucătorilor echipei Fulham, că­rora le urează succes în finala Europa League contra lui Atletico Madrid. "Doresc echipei care a învins pe Şahtior să câştige tro­feul. Vă doresc succes la Ham­burg", se arată în scrisoarea semnată de Lucescu. Şahtior, câştigătoarea din 2009 a Cupei UEFA, şi Fulham s-au întâlnit în 16-imile de finală, englezii impunându-se după 2-1 acasă şi 1-1 în deplasare.

×
Subiecte în articol: sport