x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 10 suporteri dinamovişti, cercetaţi pentru incendierea scaunelor în Ghencea, după meciul cu CSA Steaua

10 suporteri dinamovişti, cercetaţi pentru incendierea scaunelor în Ghencea, după meciul cu CSA Steaua

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   20:45
10 suporteri dinamovişti, cercetaţi pentru incendierea scaunelor în Ghencea, după meciul cu CSA Steaua

Zece suporteri dinamovişti sunt cercetaţi pentru incendierea scaunelor de pe stadionul Ghencea, la meciul de fotbal cu CSA Steaua, potrivit unor surse judiciare.

"La data de 19 iulie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare zece mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Dâmboviţa, emise pe numele unor persoane faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere", informează un comunicat al DGPMB 

Potrivit sursei citate, la data de 18 aprilie, la finalul meciului, membrii galeriei oaspete au provocat distrugeri prin incendierea scaunelor şi prin întreţinerea focului produs, acţiuni prin care au creat indignare în rândul celorlalţi participanţi la eveniment, tulburând, astfel, ordinea şi liniştea publică.

"În urma unui complex de activităţi, au fost identificaţi zece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor. La data de 19 iulie, în urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele în cauză au fost depistate şi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale", precizează DGPMB.

Ulterior, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de cei în cauză şi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor, pentru nouă dintre aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile şi interzicerea participării la manifestări sportive.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

×
Subiecte în articol: suporteri dinamovisti scaune