x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SV HAMBURG - RAPID / Mancati-i de cruzi!

SV HAMBURG - RAPID / Mancati-i de cruzi!

de Mihai Igirosanu    |    15 Mar 2006   •   00:00
SV HAMBURG  -  RAPID / Mancati-i de cruzi!

Dupa 2-0 in tur, giulestenii mai au 90 de minute pana la o calificare de vis in sferturile Cupei UEFA. Meciul de pe impunatoarea "AOL Arena" va incepe la ora 20:00 si va fi transmis in direct de TVR 1.

Pe langa presiunea celor aproape 50.000 de suporteri care vor umple stadionul din Hamburg, Rapid va trebui sa suporte si iminenta rabufnire de orgoliu a trupei lui Thomas Doll. Alaturi de Schalke 04, Hamburg reprezinta ultima sansa a Germaniei fotbalistice de a mai realiza in acest sezon o performanta europeana la nivel de club.

PROBLEME. Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, va trebui sa se descurce in aceasta seara fara capitanul Vasile Maftei, suspendat, si fara "motoreta" de pe banda stanga, armeanul Artiom Karamyan, accidentat. Alaturi de Marius Maldarasanu, absent si in urma cu o saptamana, ei reprezinta o mare pierdere pentru alb-visinii. Mijlocasul Emil Dica a fost recuperat, iar locul lui Maftei, in centrul defensivei, va fi luat de Danut Perja.

REVENIRE. Nemultumit de prestatiile titularului Wachter, antrenorul Doll il va titulariza pe portarul de rezerva, Kirschstein, dar va miza si pe revenirea fundasului stanga, camerunezul Atouba, absent la Bucuresti.

MOLDOVAN
Fotbalistii Rapidului s-au aratat ieri extrem de increzatori ca vor face fata iuresului german si vor pasi in sferturile de finala. "Hamburg se va arunca peste noi, dar speram sa contracaram si sa jucam intelept, mai ales ca sunt sanse, avand in vedere ca am castigat in tur. Nu stiu daca trebuie sa jucam la egal, dar important este ca trebuie sa ne aparam inteligent, dar sa nu ne bagam cu fundul in poarta, pentru ca vom fi calariti si mai mult", a spus atacantul Viorel Moldovan. Intrebat daca germanii nu sunt prea optimisti cand spun ca vor castiga cu 3-0, el a raspuns: "La fel de optimisti au fost si in tur, iar dupa aceea au plecat cu coada intre picioare". Moldovan este apt 100%, dar va incepe meciul pe banca de rezerve.

SPRE FINALA
Unul dintre cei mai constanti jucatori ai Rapidului, portarul Danut Coman, a declarat: "Ne dorim aceasta calificare pentru noi, pentru suporteri, dar si pentru intreaga tara. Nu trebuie sa ne consideram deja calificati, dar pana acum am demonstrat ca putem surclasa orice echipa. Daca ne vom califica, nu va fi deloc deplasat sa ne gandim la finala Cupei UEFA". Autorul primului gol din tur, atacantul Daniel Niculae, a spus: "Faptul ca au castigat in campionat cu 3-0 nu ne sperie. Sa fie clar, noi nu suntem Kaiserslautern si oricum nici un meci nu seamana cu altul. Oricum, sansele raman egale, chiar daca am invins cu 2-0 in Giulesti". Ieri-dimineata, jucatorii rapidisti au fost la cumparaturi prin Hamburg.

×
Subiecte în articol: sport