x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tabloul complet al sferturilor de finală feminine de la Australian Open

Tabloul complet al sferturilor de finală feminine de la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   11:30
Tabloul complet al sferturilor de finală feminine de la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Australian Open și-a desemnat luni dimineața tabloul complet al sferturilor de finală la simplu feminin. Sabalenka e pentru prima dată în această fază, în timp ce Garcia, a patra favorită, a fost eliminată, alături de tânăra senzație de 17 ani, Linda Fruhvirtova. Pliskova rămâne și ea în cursă.

Magda Linette, numărul 45 mondial, s-a asigurat că Polonia va fi reprezentată în optimi, învingând-o pe Garcia cu 7-6(3) 6-4, în timp ce croata Donna Vekic, locul 64 mondial, și-a păstrat cumpătul și a învins-o pe Fruhvirtova cu 6-2, 1-6, 6-3.

Vekic va juca în continuare cu Sabalenka, iar Linette, în vârstă de 30 de ani, o va înfrunta pe cehoaica Karolina Pliskova, fost număr unu mondial, care a trecut fără probleme de chinezoaica Zhang Shuai cu 6-0, 6-4, pe Kia Arena.

Garcia, în vârstă de 29 de ani, părea pregătită să continue parcursul care a dus-o până în semifinalele US Open și la câștigarea finalei WTA de anul trecut, când a preluat un avantaj de 3-0 în primul set împotriva lui Linette.

Totul a s-a schimbat însă, deoarece Linette a jucat un tenis inspirat pentru a reveni în set, pe care l-a câștigat în tiebreak.

Al doilea set a fost la fel, Linette și-a menținut nivelul, iar numărul de erori neforțate ale lui Garcia s-a acumulat, franțuzoaica, în mod normal reținută, arătându-și frustrarea cu un șir de înjurături care i-au adus o încălcare a codului.

"Nu știu ce s-a întâmplat. Chiar nu am cuvinte, nu știu ce să spun", a spus Linette fără suflare, după ce Garcia a trimis un ultim forehand lung, care i-a oferit un loc în primul ei sfert de finală de Grand Slam.

Cum compatrioata mai tânără a lui Linette și marea favorită, Iga Swiatek, a fost eliminată duminică în turul al patrulea, ieșirea din competiție a lui Garcia le lasă pe Sabalenka și pe americanca Jessica Pegula ca singurele favorite din top 10 în sferturile de finală.

Luni, belarusa în vârstă de 24 de ani a reușit să își revină după ce a fost condusă cu un break și a eliminat-o pe elvețianca Belinda Bencic cu 7-5, 6-2.

"Categoric, astăzi am simțit că nu am putut face față puterii ei", a declarat Bencic.

"Cred că asta a fost cea mai mare diferență. Dar totuși, știți, nu simt că este o înfrângere cu adevărat rea. Cum ar fi, ea este cu siguranță foarte în formă în acest moment."

După ce aparent a reparat ceea ce a fost cândva cel mai inconstant serviciu de la vârful tenisului feminin, Sabalenka a început sezonul cu opt victorii consecutive și încă nu a pierdut niciun set.

"Vreau să cred că modul în care lucrez acum, modul în care sunt pe teren în acest moment, acesta este un nou început", a declarat ea reporterilor.

Vekic părea, de asemenea, să se îndrepte spre o victorie simplă în fața Fruhvirtovei, după ce a încheiat setul inaugural cu un as. Tânăra cehoaică și-a dezamăgit în cele din urmă suporterii, după o campaniei de poveste la Melbourne.

Adolescenta a dat dovadă de o maturitate peste vârsta ei în momentele cheie din setul al doilea și a jucat un tenis aproape fără cusur pentru a egala disputa.

Vekic a luat o pauză de vestiar și a revenit pentru a câștiga setul decisiv și a-și asigura un loc în sferturile de finală de la Melbourne Park pentru prima dată din 11 încercări.

"Mă simt destul de bine, aș spune", a declarat Vekic emoționată.

"Nu am simțit cu adevărat că am avut mult control în setul al doilea, dar știam că trebuie să continui să lupt, sperând și crezând că voi câștiga."


În ultimul meci feminin al zilei, fosta lideră mondială Karolina Pliskova a dominat confruntarea cu Zhang Shuai și a cedat primul game doar după ce l-a câștigat pe primul cu 6-0. În setul secund nu a mai forțat, fiind condusă cu 2-4. A ridicat apoi nivelul jocului, câștigând următoarele 4 game-uri și asigurându-și calificarea.

Celelalte două meciuri din sferturi le aduc față în față pe Pegula cu Azarenka și pe Rybakina cu Ostapenko.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: australian open tenis