x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TENIS - Apel la senatori

TENIS - Apel la senatori

de Vlad Ionescu    |    27 Feb 2008   •   00:00
TENIS - Apel la senatori

Ilie Năstase a fost audiat ieri de senatorii din Comisia de Sport, care i-au promis ajutor pentru înfiinţarea unei Academii de Tenis la Bucureşti.

Ilie Năstase a fost audiat ieri de senatorii din Comisia de Sport, care i-au promis ajutor pentru înfiinţarea unei Academii de Tenis la Bucureşti.

 

 

Preşedintele demisionar al FRT, Ilie Năstase, a făcut un apel la politicieni pentru a-l ajuta să-şi realizeze proiectul, care nu poate fi pus în aplicare din cauza litigiului asupra terenului pe care îl are cu clubul Voinţa. Senatorul Alexandru Atanasiu a promis că-l va sprijini, adăugând că este cazul să fie sesizată Comisia de abuzuri, iar senatorul Aurel Ardelean s-a oferit să-i pună la dispoziţie două terenuri pentru realizarea Academiei, unul de 15 hectare în Mureş şi altul de 3 hectare în Arad. “Este pentru prima dată când senatorii află despre problemele pe care le am. Nu vreau un alt teren, eu sunt de nouă ani pe acest proiect. Există oameni care investesc în acest sport şi care au încredere că proiectul se va face. De ce să stea acolo un trişor, care închiriază terenul şi bagă nişte bani în buzunar? Reprezentantul ANS a vrut să ia terenul pe care îl are în administrare, dar a fost luat la bătaie cu lopata”, a declarat Ilie Năstase.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

 

 

 

 

Nehotărât asupra demisiei

 

 

 

Năstase a demisionat de la şefia FRT la 12 februarie, nemulţumit de o hotărâre judecătorească nefavorabilă în privinţa bazei sportive Voinţa, dar şi după ce presa a dezvăluit că decontul meciului România – Franţa din Cupa Davis ar fi fost umflat. La întâlnirea de la Senat el a declarat că nu a decis încă dacă îşi va retrage demisia: “O să mă mai gândesc. Bineînţeles că nu o să las tenisul după 11 ani. Oricum o să ajut din umbră. Sunt cel mai mare cerşetor din lume. Am adus două milioane de euro şi nimeni nu mi-a mulţumit pentru asta”. La rândul său, preşedintele ANS, Octavian Belu, şi-a exprimat speranţa că Năstase va reveni asupra demisiei, adăugând că federaţia de tenis ar trebui să dea dovadă de mai multă transparenţă în situaţii când se lucrează cu bani publici.

×
Subiecte în articol: sport