x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ţiganii, ţiganii!" Ultraşii lui Ujpest au aruncat în români cu peturi şi au scandat injurii (Video)

"Ţiganii, ţiganii!" Ultraşii lui Ujpest au aruncat în români cu peturi şi au scandat injurii (Video)

16 Iul 2009   •   00:00

Poliţia din Hunedoara a avut de lucru în acestă dimineaţă atunci când trenul cu suporterii echipei maghiare Ujpest Budapesta a trecut prin judeţ. Ultraşii viole(n)ţi au aruncat cu cutii de bere şi suc în oamenii care aşteptau pe peron în gările din Deva şi Simeria. Mai mult, maghiarii le-au scandat acestora repetat "Ţiganii, ţiganii!".



Suporterii formaţiei Ujpest au ajuns la Bucureşti
Aproximativ 500 de fani ai formaţiei ungare Ujpest au sosit în Gara de Nord, la 16.12, cu o întârziere de aproape două ore.

În Gara de Nord, fanii unguri au aruncat cu fumigene pe peron şi au fost reţinuţi în tren până când ceilalţi călători au coborât din tren.

Fanii unguri vor fi urcaţi în trei autobuze, urmând să fie transportaţi direct la stadionul Steaua. În Gara de Nord, măsurile de ordine sunt asigurate de aproximativ 70 de jandarmi. De asemenea, trei ofiţeri de la poliţia din Budapesta au colaborat cu Poliţia Capitalei în privinţa fanilor echipei Ujpest.

După meci, în jurul 01.00 fanii se vor întoarce la Gara de Nord, urmând să părăsească Bucureştiul la ora 05.00.



Este uşor de prevăzut, din păcate, în acest moment ceea ce se va întâmpla în bucureşti în acestă seară la meciul dintre Steaua şi Ujpest. Dacă atitudinea ultraşilor români nu era, încă, cunoscută, nu mai încape dubiu cu ce gând vin maghiarii la Bucureşti. Suporterii lui Ujpest, în număr de 500, şi-au dat în petec în trenul rapid Viena - Budapesta - Bucureşti Nord, escortaţi de doar zece poliţişti, care se schimbă pe măsură de trenul trece dintr-un judeţ în altul. În mod uşor de prevăzut, atunci când trenul a ajuns la Deva cu 70 de minute întârziere, cei zece poliţişti nu i-au putut opri pe ultraşi, care imediat ce au ajuns în gară au început să arunce în alţi pasageri cu ce le-a picat în mână, strigându-le "Ţiganii" şi "Gipsy", potrivit Mediafax, citată de antena3.ro.

"S-au instituit măsuri speciale de siguranţă, de Poliţie şi Jandarmerie, deoarece se cunoaşte faptul că suporterii unguri sunt agresivi. Au aruncat cu lichide şi doze de bere, însă nimeni nu a fost rănit, ceea ce este foarte important. În continuare, ei vor fi însoţiţi pe tot parcursul drumului de forţele de ordine, iar alţi poliţişti şi jandarmi îi aşteată în fiecare din staţiile CFR prin care trec", a declarat comisarul Vasile Hriţac, şeful Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara.

Rămâne să sperăm că ori vigilenţa forţelor de ordine din Bucureşti, ori inteligenţa suporterilor stelişti vor face să nu se producă evenimente violente în zona Stadionului Ghencea în această seară.

Steaua va juca în seara zilei de joi cu Ujpest Budapesta primul meci contând pentru turul al II-lea preliminar al Europa League, pe stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea. Meciul începe de la ora 20:30, iar în tribune vor fi cel puţin 18.000 de suporteri. Meciul retur se joacă peste o săptămână, la Budapesta. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport ujpest