x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timişoara primeşte punctele înapoi de la TAS şi merge în Champions League!

Timişoara primeşte punctele înapoi de la TAS şi merge în Champions League!

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iun 2009   •   00:00
Timişoara primeşte punctele înapoi de la TAS şi merge în Champions League!
Sursa foto: Gabriela Arsenie/

Dezastru în Ştefan cel Mare, victorie în Banat. Înfrântă în ultima etapă de campionat, FC Timişoara are motive de bucurie: Curtea pentru Arbitraj Sportiv de la Laussane a decis să-i dea înapoi cele şase puncte luate în urmă cu 10 luni. Astfel, echipa lui Marian Iancu merge în preliminariile Champions League în timp ce Dinamo coboară pe poziţia a III-a în clasament şi va juca în Europa League!



"În septembrie 2008 FCU Poli Timişoara S.A. a făcut un apel la CAS, cerând anularea deciziilor luate de FIFA şi FRF. Procedura a fost una de lungă durată, la final CAS Panel decizând să mai audieze pentru încă o dată clubul român - pe 2 aprilie 2009! La finalul deliberării TAS a decis să anuleze cele două decizii anterioare şi să returneze Timişoarei punctele pierdute în septembrie 2008. Povestea, pe larg, va deveni publică pe site-ul TAS în câteva zile" - se arată în comunicatul postat pe propriul site de forul de la Lausanne.

Dumitru Dragomir: Timişoara trebuie felicitată, merită această poziţie!

"Domnule, te rog să îţi aminteşti că ţi-am declarat şi atunci că Timişoara este nevinovată şi că îşi va primi punctele înapoi. Mi se pare că TAS a judecat numai cu capul, fără să mai ţină cont de argumente care au stat în picioare la decizia FIFA. Este bine şi că decizia a venit astăzi pentru că dacă era comunicată până acum...nu aveam acest final frumos de campionat!", a declarat pentru jurnalul.ro Dumitru Dragomir - şeful LPF. Dacă dinspre LPF laudele curg la adresa FC Timişoara, ei bine, din Banat lucrurile nu sunt văzute la fel înspre Bucureşti. De această dată nu că şefii de pe Bega ar avea iarăşi ceva cu FRF. Acum, Marian Iancu sare tare peste pârleazul bunului simţ şi acuză presa: "Nu mai vorbesc cu voi, datorită vouă am pierdut campionatul"! Curat, murdar nene Iancule, dar, parol te rog: Ţi-am pierdut noi meciurile cu Dinamo? Că de restul nu mai vorbim!

Şi banii îi primesc


FC Timişoara, în septembrie 2008, nu a pierdut numai cele şase puncte în clasament. A pierdut inclusiv bani - pierderi morale şi materiale plătite către Claudio Zambon ( patron al vechii societăţi sportive Poli Timişoara), precum şi dreptul de a mai folosi culorile şi însemnele clubului fanion. Acum, această decizie îi dă apă la moară lui Marian Iancu. De altfel, Mitică Dragomir dă şi un pronostic: "iancu îşi va lua şi banii înapoi. L-a dat pe Zambon în judecată, în penal. Acum, această decizie e aur pentru el. Ea demonstrează că zambon a minţit şi FRF, şi FIFA şi Instanţele sportive şi civile".

Timişoara în Champions League

- Va trebui să treacă de două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor
- Posibili adversari din primul tur: Şahtior, Sporting, Panathinaikos, Celtic, Anderlecht. Dacă va fi eliminată în acest tur, va merge în play-off-ul Europa League
- Posibili adversari din al doilea tur: Arsenal, Lyon, Şahtior, Sporting, Panathinaikos. Dacă va fi eliminată în acest tur, va merge în grupele Europa League

×
Subiecte în articol: sport timisoara