x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Toate pânzele sus spre Sail Boston 2009

Toate pânzele sus spre Sail Boston 2009

08 Iul 2009   •   00:00
Toate pânzele sus spre Sail Boston 2009

Bricul "Mircea", care aparţine Academiei Navale Mircea cel Bătrân, participă, în perioada 8 - 13 iulie, la festivalul Sail Boston 2009, alături de 40 de veliere din 17 ţări. Pe 11 iulie 2009 se va desfăşura festivitatea de premiere a etapei Charleston -Boston, la care "Mircea" a ocupat locul doi în clasa velierelor tip A şi locul IV la general.



Pe perioada escalei în cel mai mare oraş din regiunea New England, Boston, studenţii şi elevii vor participa la competiţii sportive, la manifestări culturale şi de divertisment din cadrul festivalului, precum şi la tradiţionala paradă a echipajelor, au informat, miercuri, reprezentanţi ai Forţelor Navale Române.

După evenimentul de la Boston, nava şcoală "Mircea" va porni către casă, cu traversarea Oceanului Atlantic, în cadrul căreia va face o escală în portul portughez Ponta Delgada, în insulele Azore. Din portul Charleston, la bordul velierului românesc s-au ambarcat doi cadeţi din Turcia, care, până la Constanţa, se instruiesc alături de elevii şi studenţii români.

Nava şcoală "Mircea" a plecat din portul Constanţa pe 12 aprilie şi va reveni pe 26 august, perioadă în care participă la marşul anual de instruire practică în cadrul căruia este inclusă şi participarea la regata Tall Ships Atlantic Challenge 2009. Itinerariul marşului cuprinde escale în opt porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada şi Algeciras, unde velierul reprezintă atât Forţele Navale, cât şi România, la toate manifestările organizate.

La bord se află un echipaj format din 190 de persoane, din care 65 de studenţi de la Academia Navală Mircea cel Bătrân şi 38 de elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari Amiral Ion Murgescu. Pe parcursul celor 12.500 de mile marine ce vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterana şi Oceanul Atlantic, studenţii şi elevii vor căpăta noi deprinderi marinăreşti şi profesionale.

×
Subiecte în articol: sport