x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tofalvi a ratat startul

Tofalvi a ratat startul

de Sorin Anghel    |    04 Dec 2009   •   00:00
Tofalvi a ratat startul

Singura speranţă a României pentru o medalie olimpică la Vancouver, biatlonista Eva Tofalvi, a ratat prima cursă a sezonului. Probleme de sănătate au impiedicat-o pe sportiva din Miercurea Ciuc să concureze în proba de 15 km - individual desfăşurată în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Ostersund - Suedia.



Prima etapă din cadrul Cupei Mondiale la Biatlon care se desfăşoară zilele acestea la Ostersund - Suedia a adus o veste rea şi una bună pentru România. Eva Tofalvi nu a putut lua startul la "individual" din cauza problemelor medicale care nu-i dau pace de două săptămâni. "A fost răcită, a făcut o injecţie cu polidin şi i-a apărut o infecţie în locul în care a fost înţepată cu acul seringii. A fost operată, i-a fost scos puroiul, dar vindecarea nu este completă, astfel că medicul i-a interzis să concureze miercuri. O să ia startul sâmbătă, la sprint. "Nu am vrut să apară complicaţii, deoarece pe noi ne interesează foarte mult Jocurile Olimpice de la Vancouver. Acolo sperăm să dăm lovitura", a declarat antrenorul Marton Simon.

Partea plină a paharului este dată de locul 25 obţinut de Mihaela Purdea, care a trecut linia de sosire la două minute, 39 de secunde şi 50 de sutimi în spatele suedezei Helena Jonsson, câştigătoarea cursei.  Purdea, legitimată la CSAM Bucegi Predeal, a efectuat două ture de penalizare. Prima după a doua tragere din poziţia culcat, cealaltă după a doua tragere din picioare. "A mers foarte bine. Mi-a plăcut cum s-a mişcat", a comentat Simon. Dana Plotogea s-a clasat pe locul 59, Alexandra Stoian a venit pe locul 63, în vreme ce Emoke Szocs a trebuit să se mulţumească cu poziţia 99 în clasamentul stabilit la finalul cursei.

×
Subiecte în articol: sport