x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Toti au fost multumiti

Toti au fost multumiti

17 Iun 2004   •   00:00

Nemtii au aratat o fata noua

SPANIA - GRECIA: 1-1

PORTUGALIA - RUSIA: 2-0

Germania nu a mai aratat in meciul de debut la Euro 2004, impotriva Olandei, slabiciunile echipei care pierdea, in pregatiri, cu 5-1 in fata Romaniei si cu 2-0 in fata Ungariei.
IONUT PADURARU

Reprezentantii ambelor combatante au afirmat ca echipa germana a facut un meci peste asteptari impotriva "portocalei mecanice".

PROGRES. Portarul Oliver Kahn si selectionerul Rudi Völler au afirmat ca jocul echipei din prima repriza cu Olanda a fost cel mai bun facut de Germania in ultimul timp. "Meritam sa conducem cu 1-0 dupa prima repriza. Dar, in partea a doua a jocului, ne-am retras in aparare, chiar daca am avut cateva ocazii pentru a duce scorul la 2-0. Ultimul meci din grupa, cu Cehia, va fi cel decisiv", a spus Völler. Singurul nemultumit de rezultatul final s-a declarat Michael Ballack. "Avand in vedere ca noi am deschis rapid scorul, sunt putin dezamagit de rezultatul final, desi este unul echitabil. Am demonstrat ca putem face fata unui adversar puternic si acest lucru ne-a dat incredere. In partida cu Letonia suntem favoriti si trebuie sa castigam", a spus Ballack.

NEPUTINTA. Antrenorul Olandei, Dick Advocaat, a declarat ca echipa sa nu putea sa faca mai mult impotriva nemtilor. "Au fost foarte bine organizati, au jucat cu incredere. Meritul nostru este ca am jucat pana la capat si Van Nistelrooy a reusit sa egaleze", a recunoscut Advocaat.

Van Nistelrooy: "Ramanem in carti"

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy este de parere ca pentru echipa sa ar fi fost un adevarat dezastru sa piarda in fata Germaniei in meciul de debut la Campionatul European. "Ramanem in carti pentru calificare. Am jucat din ce in ce mai bine pe parcursul meciului. Este greu sa joci impotriva Germaniei atunci cand esti condus. Cand incerci sa revii, este greu sa iti creezi multe ocazii. Dar am continuat sa luptam si asa am reusit sa luam un punct. O infrangere ar fi fost un dezastru pentru noi", a spus van Nistelrooy. Selectionerul Olandei, Dick Advocat, a recunoscut ca echipa sa nu ar fi obtinut remiza daca nu intervenea reusita de exceptie a atacantului lui Manchester: "Cu aceasta ocazie, Nistelrooy a demonstrat ca poate face gol din nimic". In ciuda golului reusit de olandez, jucatorul meciului a fost desemnat neamtul Balack.

Cruyff acuza

Fosta glorie a fotbalului olandez, Johan Cruyff, a afirmat ca prestatia nationalei conduse de Dick Advocaat in partida cu Germania a fost foarte slaba. "Mai este mult de lucru la aceasta echipa. Rezultatul este multumitor, dar jocul are multe minusuri", a spus Cruyff. Fostul antrenor al Barcelonei este de parere ca Wesley Sneijder a fost "singurul jucator care a incercat sa faca ceva" impotriva nemtilor.
×
Subiecte în articol: sport