x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Totul e numai aparent

Totul e numai aparent

de Mihai Igirosanu    |    13 Apr 2009   •   00:00
Totul e numai aparent
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact images

"Câinii" au revenit pe prima poziţie după o victorie aparent categorică în faţa unui adversar aparent valoros. Meciul clasic al unui campionat aparent puternic, cu multe echipe aparent bine garnisite şi cu arbitri aparent profesionişti.



Lăsând la o parte chestiunile aparente, centralul Haţeganu a făcut praf un meci care oricum s-ar fi terminat cu victoria lui Dinamo. Refuzând cel puţin un penalty clar echipei din Vaslui, arbitrul a ţinut morţiş să devină eroul principal al unei partide care oricum urma să fie rezolvată de stoperul oaspeţilor, Gabriel Cânu. Acum înţelegem de ce acest fotbalist a fost pasat ca o minge de ping-pong pe la câteva cluburi din prima jumătate a clasamentului, iar multe dintre evoluţiile sale au fost comentate mai mereu cu subînţeles de patroni. Acum, gata, să revenim la stilul clasic de cronică.

"HAŢEGANU S-A FĂCUT DE RĂS"
Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a părăsit arena din Ştefan cel Mare la scorul de 3-1 pentru Dinamo. "Este un arbitru cu ecuson FIFA şi am crezut că nu se poate face de râs. Dacă luaţi şi analizaţi fazele, veţi vedea, depăşeşte orice imaginaţie. Am avut două faze de penalty, la Ljubinkovici şi încă un fault al lui Lobonţ, care nu s-au dat. Când vezi o fază ca atunci când Simao loveşte mingea, avea deja cartonaş galben şi nu i-l acordă şi pe al doilea nu mai ai ce să comentezi. Dinamo este pregătită de orice război şi îşi ia toate măsurile de siguranţă în acest campionat. Mi-a lăsat un gust amar, iar lucrurile care s-au petrecut la acest meci nu mai trebuie să se întâmple nicăieri", a declarat fostul arbitru FIFA. "Ba dăm vina pe arbitraj, ba pe dopaj. Şi astăzi am făcut doping, ar trebui să fac şi eu", a replicat, ironic, antrenorul gazdelor, Mircea Rednic. "A fost eliminare corectă, mai trebuia una, la 4-1 nu-şi au rost discuţiile. Am avut o bară, am mai avut şase-şapte ocazii unde am avut superioritate", s-a apărat şi preşedintele executiv, Cristian Borcea.

Război pe bănci

În minutul 50, meciul s-a întrerupt pentru câteva momente, preparatorul fizic italian al echipei FC Vaslui a avut o altercaţie violentă cu unul dintre omologii săi de pe banca dinamovistă, incidentul fiind stopat cu greu de intervenţia oamenilor de ordine şi de arbitrul Ovidiu Haţegan. Oficialul moldovenilor s-a ales cu nasul avariat, însă centralul a luat o singură măsură: eliminarea directorului sportiv al lui Dinamo, Constantin Dănilescu. "Regret cele întâmplate, e prima mea eliminare după 20 de ani de fotbal. Un antrenor secund de la Vaslui a venit la noi la bancă să-şi pregătească jucătorii. Eu i-am cerut să plece, dar mi-a pus mâna în gât. A fost revoltătoare atitudinea lui. Tot el a ieşit şifonat până la urmă. Cei de la Vaslui sunt bolnavi de tupeu. Dacă din greşeală îi dădeam un pumn când a venit la mine la bancă? Mă suspenda doi-trei ani FRF-ul şi plecam cu coada între picioare de la Dinamo după 30 de ani de activitate", a declarat Dănilescu la finalul meciului.   

"Nu vreau să comentez arbitrajul. Este foarte greu să obţinem puncte la Dinamo, trebuie să fii mult prea bun, pentru că îşi iau măsuri "
Viorel Moldovan - antrenor FC Vaslui

×
Subiecte în articol: sport