x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tragedie in Brazilia

Tragedie in Brazilia

de Delia Gomoescu    |    13 Oct 2005   •   00:00
Tragedie in Brazilia

Circa 75.000 de fani s-au calcat in picioare ca sa vada un antrenament al campioanei mondiale pe stadionul din Belem. Peste 70 de persoane au fost ranite, unele aflandu-se in conditii critice.

Ar fi trebuit sa fie o sarbatoare, dar totul s-a transformat intr-o tragedie. 72 de persoane au fost ranite in timpul ultimului antrenament al nationalei Braziliei dinaintea partidei cu Venezuela, iar presa locala vorbeste si despre decesul unui copil de 8 ani, neconfirmat insa de autoritati. Trei dintre suporteri sunt in conditii critice si se zbat intre viata si moarte.

PREA MULTI. Potrivit sefului Politiei din Belem, Roberto Damaceno, stadionul Manguierao are o capacitate de 45.000 de locuri, dar cu trei ore inaintea inceperii antrenamentului in tribune se aflau aproape 60.000 de oameni. Necazurile au inceput cand cei peste 15.000 de fani ramasi pe dinafara au fortat portile de acces. Fortele de ordine n-au facut fata asaltului, iar multi au sfarsit prin a fi calcati in picioare. Unul dintre medicii stadionului a precizat ca au avut loc interventii pentru "crize de nervi, lesinuri si fracturi". Jose Angelo Miranda, responsabil al sportului in statul Para, a anuntat ca un copil in varsta de 9 ani a fost spitalizat cu "traumatism cranian" si ca o fetita a murit pe o strada din apropierea stadionului, dar nu a facut oficial legatura intre moartea acesteia si incidente.

IN GRAFIC. In ciuda haosului, antrenamentul selectionatei lui Carlos Alberto Parreira s-a desfasurat conform programului. In mod traditional, Brazilia joaca partidele de pe teren propriu in orase de provincie, care altfel nu au prea multe sanse sa intre in contact cu fotbalul mare. Mai ales ca mai toate vedetele, Selecao, Ronaldo, Kaka, Adriano, Roberto Carlos, Ronaldinho sau Robinho, evolueaza la echipe din Europa. Campioana mondiala en-titre, care este deja calificata la turneul final din Germania, a intalnit aseara Venezuela in ultimul meci din preliminarii.

IURES SI LA BRATISLAVA
Inaintea ultimelor meciuri din preliminariile CM, incidente au avut loc si in Europa. Opt persoane au fost ranite in timpul unei altercatii provocate de 50 de suporteri rusi sositi la Bratislava pentru meciul Slovacia - Rusia, decisiv pentru calificarea. "Spre miezul noptii, circa 50 de fani rusi au spart o usa si echipamentul unui bar de noapte. Fortele de ordine au retinut 34 de persoane", a precizat politia slovaca.
×
Subiecte în articol: sport