x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trei echipe de top mondial vin la a 11-a ediție a Turului ciclist al Sibiului

Trei echipe de top mondial vin la a 11-a ediție a Turului ciclist al Sibiului

02 Mar 2021   •   21:43
Trei echipe de top mondial vin la a 11-a ediție a Turului ciclist al Sibiului

Trei dintre cele mai importante echipe profesioniste de ciclism de la nivel mondial, prezente în World Tour, au anunţat participarea la ediţia 2021 a Turului Ciclist al Sibiului, au anunţat, miercuri, organizatorii.

Bora Hansgrohe (Germania), Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) vor fi prezente în perioada 3-6 iulie la cea de a 11-a ediție a Turului Sibiului cu o parte din cei mai buni cicliști la nivel mondial.

Bora Hansgrohe revine și anul acesta la Turul Ciclist al Sibiului, pentru a-și apăra titlul câștigat în 2020 cu Gregor Mühlberger. Încă două echipe de World Tour și-au confirmat până acum participarea: Astana - Premier Tech (Kazahstan) și Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), iar lista încă nu s-a închis, susțin organizatorii.

Vine la Sibiu, pentru prima dată în România, și singura echipă profesionistă din lume formată din sportivi care suferă de diabet.

Turul Ciclist al Sibiului, care anul trecut a impus un standard de siguranță medicală, fiind prima competiție din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale organizată după declararea pandemiei la nivel global, își confirmă și anul acesta anvergura, aducând în România echipe profesioniste care participă în Turul Franței, al Italiei sau al Spaniei.

Ediția a 11-a marchează încă o premieră: pentru prima dată ajung în România și sportivii de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira, educa și împuternicii oamenii care suferă de diabet.

Nu vor lipsi, bineînțeles, echipele pentru care pedalează cei mai titrați dintre cicliștii români ai momentului: Team DELKO, cu Eduard Grosu și Wildlife Generation Pro Cycling USA, cu Serghei Țvetcov (campion național en titre la contratimp), dar nici echipa națională a României, unde este așteptat campionul național an titre la șosea, Daniel Crista.

Pentru prima dată în istoria sa de 11 ani, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbăta (3 iulie), cu prologul programat în centrul istoric al Sibiului - un contratimp individual de 2,5 kilometri desfășurat aproape integral pe piatră cubică.

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș, și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş).

Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care va purta plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărășan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac).

Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa trei - și ultima - care se desfășoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaș-Blaj-Sibiu).

Ca la fiecare ediție, organizatorii au gândit și evenimente dedicate amatorilor, în ideea de a promova ciclismul ca sport de masă, dar și pentru a inspira copiii și tinerii să facă ciclism de performanță.

Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, care aliniază la start, în Sibiu, echipe ale partenerilor implicați în organizarea Turului, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu și Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. Nu va lipsi din program tradiționala competiție King of the Mountain, pe traseul spre Păltiniș, iar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărășan Challenge - un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeași zi cu etapa regină din Tur.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turul ciclist al romaniei